El popular actor i dramaturg Jordi Sánchez entén que viure en un escenari de pandèmia «és molt complicat», però assegura que li sembla «horrible que estiguin tots sense la mascareta com si no passés res, que es barregin les bombolles amb aquesta facilitat». Així ho indica Jordi Sánchez (Barcelona, 1964), amb motiu de la recent publicació del seu últim llibre, ‘Nadie es normal’, en el qual reuneix històries quotidianes, reflexions vitals i anècdotes sobre la seva professió en més de quaranta relats.
L'intèrpret barceloní va rebre l'alta hospitalària el passat 17 de març després d'un mes i mig ingressat a l'Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz (Madrid) per Covid-19, i passar 24 dies entubat i amb un coma induït durant el seu ingrés.
L'actor, que ara veu les imatges de festes il·legals i aglomeracions de persones en espais públics, creu que la gent pensa que no li tocarà i que els joves tenen «ganes de sortir». «Jo entenc que haurien d'estar jugant a futbol sense la mascareta i fent les seves festes sense una mascareta, però és que hi ha una pandèmia. Ho hem d'assumir tots», sosté l'actor.
Segons argumenta Sánchez, «aquest jove que és aquí després va veure la seva àvia i la contagia, i la seva àvia es mor. O es mor o es posa fatal», adverteix Sánchez, afegint: «És molt difícil, però és que cal fer-ho. Jo he estat molt responsable amb això i tot i això m'ha tocat».
Preguntat sobre com li ha canviat la vida la pandèmia del coronavirus, Jordi Sánchez destaca el seu pas per l'hospital: «M'han ingressat, m'han deixat en coma induït durant vint i escaig dies amb una sonda pel nas. No he menjat en un mes. I després quan vaig sortir em donaven 'papilles'. Des que soc al carrer, em menjo les parets. Tinc una gana».
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
«Va ser terrible»
L'actor es refereix al coma induït en el qual va estar com un «horror». «És una al·lucinació. T'aixeques confós. No saps el que ha passat i el que no. En el meu cas va ser horrible perquè vaig creure que havia mort un fill», afirma, per a després afegir que «va ser terrible perquè fins al segon dia» no va preguntar per a ell davant el seu estat de confusió.
D'altra banda, Jordi Sánchez posa l'accent en el que ha passat la seva família. «Els meus fills, la meva parella, la meva mare, els meus germans… un rotllo», explica l'actor, afegint al mateix temps que la Covid-19 l'ha canviat, perquè ara es pren les coses «amb més calma». «Ara estic a casa i penso estar a casa tot l'estiu. Si no fas vint, fas divuit, i tampoc passa res», subratlla.
En aquest sentit, recorda que ell estava «bé», fent la sèrie ‘Senyor, dame paciencia’, basada en la pel·lícula homònima, quan va contreure la malaltia, malgrat els protocols de prevenció que s'aplicaven. «Mira que ens miraven amb lupa dia sí, dia no. Que si el pal al nas… però si ets actor, hi ha un moment en què t'has de treure la mascareta i que et pots contagiar», comenta l'actor, que assegura ser «dels que fan cas a les normes».
Així mateix, Sánchez assegura que li sembla «absurd» el tema dels negacionistes de la Covid-19. «No entenc què és exactament el que neguen. Jo m'he cuidat, però mira, m'ha tocat», relata el coprotagonista de ‘Bajo el mismo techo’, pel·lícula que protagonitza al costat de Silvia Abril.
Diplomat en infermeria, l'actor destaca que les condicions en les quals aquest col·lectiu de sanitaris lluita contra la Covid-19 són «molt difícils», amb uns «molt normalets» i la majoria d'ells «han passat la malaltia». «Per responsabilitat, molts han tornat a treballar abans del que és degut», relata Jordi Sánchez, que posa en relleu que els professionals d'infermeria «s'hi han deixat la pell» i que «són herois», encara que no voldrien.