Julián Muñoz a la sortida del jutjat

Julián Muñoz, en llibertat pels seus problemes de salut «incurables»

L'exalcalde de Marbella ha aconseguit la llibertat condicional després de cinc anys a la presó

Julián Muñoz és un dels polítics més perseguits per la premsa del cor. Va saltar a la fama gràcies a la seva relació amb Isabel Pantoja i, des de llavors, ha estat en el punt de mira.Fa quinze anys tots els mitjans de comunicació es van fer ressò del cas Malaia, que va afectar una infinitat de cares conegudes.Segons els experts, l'exparella de Pantoja va ser un cap de turc. L'ambició el va fer caure en el parany dels seus responsables, i consegüentment ha viscut molt temps entre reixes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Julián Muñoz aconsegueix la llibertat i és enxampat en una discoteca

No obstant això, Julián Muñoz ha aconseguit la llibertat condicional pels seus problemes de salut «greus i incurables». No és la primera vegada que l'antic alcalde de Marbella manifesta que pateix una malaltia. De fet, fa uns anys va aconseguir certs permisos que van causar un gran enrenou.

El seu equip jurídic va assegurar que estava massa dèbil, però els seus detractors defensaven que Julián exagerava per gaudir d'una llibertat que no es mereixia.

Maite Zaldívar i Isabel Pantoja ja han complert el seu càstig. Totes dues van ser condemnades, i van haver de passar un temps a la presó.La situació de Julián és diferent. L'infern del senyor Muñoz va començar el 2006. Aquell any, la justícia va descobrir un escàndol urbanístic que va acabar amb la seva bona reputació. Tothom va considerar-lo culpable abans d'hora.Tot i això, sempre ha intentat demostrar que és innocent i, fins i tot, ha presentat quatre sol·licituds per abandonar la presó.L'any 2018 van concedir-li el benefici del dubte, tot i que no va trigar molt de temps a cometre un error imperdonable; va ser enxampat en una discoteca. Així doncs, els jutges van considerar que, si tenia bona salut per ballar, també la tenia per complir condemna.

Cinc anys a la presó i una derrota pública

Julián Muñoz, que té 73 anys, va ser ingressat el passat mes d'abril per una inflamació a la vesícula. Així doncs, ha pogut acollir-se a l'article 196 del Reglament penitenciari i gaudir de la llibertat condicional. Ara bé, es requereix haver complert les tres quartes parts de la pena.

Les estratègies dels advocats de Julián per evitar la presó són innombrables. Únicament ha estat a la presó cinc anys i dos mesos. Fa un temps, diversos mitjans de comunicació es van fer ressò d'una informació que va indignar a la ciutadania. L'exparella d'Isabel Pantoja va demanar l'indult al Govern.

La petició va ser denegada, i la pressió social va augmentar. La gent exigeix que compleixi la seva condemna. Per aquest motiu, la seva llibertat condicional generarà un polèmic debat.

El càstig que va complir Isabel Pantoja també va ser molt controvertit. Molta gent considera que va ser insuficient, ja que va ingressar a la presó, però amb molts privilegis. Ningú ha demostrat res, però tots parlaven d'un presumpte tracte de favor per part de la directora de la presó.

La cantant va internar al centre penitenciari d'Alcalá de Guadaíra. Casualment, la responsable del centre era fanàtica de Pantoja. I, segons es va explicar, va concedir-li tot el que demanava.