Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Fotomontatge de Laurence Debray i el rei Joan Carles

Laurence: casada, amb dos fills i enamorada de Joan Carles: «És una mica possessiu»

A Laurence Debray, periodista francesa que aquest dimecres publica el llibre 'El meu rei caigut', se li atribueix un romanç amb el rei emèrit

Laurence Debray, periodista i escriptora francesa, ha estat protagonista aquesta setmana per un llibre que es publica aquest dimecres 6 d'octubre, 'El meu rei caigut'. Una publicació que se centra en la figura del rei emèrit, Joan Carles I. El llançament ha estat d'interès perquè Laurence Debray, segons ha transcendit en els últims dies, hauria estat amant del rei emèrit.

La figura del reit Joan Carles I i el nom de Laurence Debray estan relacionats des de fa set anys. Ella va ser l'escollida per recopilar les memòries del monarca en el documental 'Jo, Joan Carles I, rei d'Espanya', que es va emetre a França i a Espanya l'agost de 2020, després d'anunciar-se l'exili del rei.

'Yo, Juan Carlos I, Rey de España' | DOCUMENTAL COMPLETO | RTVE

«El rei emèrit viu en el seu autodesterrament. Veig que ha fet un llibre amb una escriptora francesa, que ha tingut relacions íntimes amb ell. Això ho dic jo», va sentenciar fa uns dies Ernersto Ekaizer, al programa 'Preguntes freqüents' de TV3. Pilar Eyre, periodista especialitzada en la Casa Reial i autora del llibre 'Jo, el Rei', va publicar en les seves xarxes socials una entrevista de Laurence Debray.

Va ser una xerrada que va concedir al diari 'Clarín', en què parlava del que sentia pel monarca espanyol. «Jo era l'única en la família que estimava al rei Joan Carles, hi havia quelcom possessiu en ell, perquè el vaig estudiar, vaig fer un documental amb ell... Són molts anys junts».

Joan Carles I era un «heroi» per a Laurence Debray

L'escriptora francesa afirmava que no volia que ningú canviés la idea preconcebuda que tenia del rei emèrit. «Volia que seguís sent la persona que m'havia imaginat, no massa humà, un heroi». L'admiració per la seva figura va començar quan era molt jove, fins al punt que tenia fotos de l'emèrit a la seva habitació. Al diari 'Hola', Debray assegurava que el rei «és un home molt directe, molt cordial, molt simpàtic. És una persona amb qui de seguida et sents a gust, però molt honesta, molt humil».

A 'El Mundo', a l'agost de 2020, l'escriptora va dir això sobre el rei emèrit: «Després d'haver encarnat 'el motor de canvi'; de modernitzar Espanya —¿Sense vostè haurien existit el geni d'Almodóvar i la Movida?—-; d'haver aconseguit el repte d'integrar el país en la Comunitat Europea, que no era desitjat; d'assegurar al país temps gloriosos amb l'Expo del 92 i els Jocs Olímpics—, de restaurar el lloc d'Espanya en l'escena internacional...».

Perfil de Laurence Debray, la suposada amant del rei emèrit

Laurence Debray és filla de revolucionaris d'esquerres. És filla del filòsof francès Régis Debray i l'antropòloga veneçolana Elizabeth Burgos. L'escriptora va créixer fora del passat guerriller dels seus pares a Amèrica Llatina. La seva mare va deixar fa anys l'activisme revolucionari i actualment «és una dona lúcida», segons ella.

El seu pare va ser amic de Fidel Castro i considerat un heroi a Cuba. Debray no li perdona «que no hi hagi condemnat el chavisme. Ell viu molt bé a París, però la meva família de Veneçuela es mor de fam», ha assegurat. De fet, ella va néixer al costat dels seus avis paterns, «uns grans burgesos de París», pròxims al general Charles de Gaulle.

«Alfonso Guerra m'explicava anècdotes que demostren que la gran obra de la història recent d'Espanya és la redacció de la seva Constitució», ha revelat en una entrevista. Laurence Debray va estudiar a la Sorbona, a París. Actualment, està casada amb Émile Servan-Schreiber, fill de Jean-Jacques Servan-Schreiber, i té dos fills.

Laurence va ser entrevistada per Ana Rosa a 2014

Laurence Debray parla un perfecte castellà, com es va veure en una entrevista a 'El programa de Ana Rosa' a 2014, on va parlar després fer-li una entrevista a l'aleshores rei Joan Carles I. «Estava amb una vitalitat increïble», va dir Debray. «Hi havia una complicitat increïble entre el rei i el príncep», que també va estar present en la trobada.

Per a ella, amb l'arribada del rei Felip VI havien de començar els canvis. «Hi haurà un canvi d'estil. Felip no mira de fer el mateix que el seu pare», deia. «Joan Carles és més espontani, té una intuïció molt gran, s'assabenta de tots els detalls i ho recorda tot». «Felip crec que és més distant, però té un cert carisma, és molt madur i pregunta molt. Vol aconseguir el màxim d'informació possible per a conèixer la situació», explicava Debray, que negava cap mena de censura de la Casa Reial.