Primer pla de Pedro Sánchez amb rostre seriós intervenint en un acte electoral del 22 de maig de 2023 a Santander

L'última decisió de Pedro Sánchez afecta la princesa Elionor

Elionor ha de canviar de plans després de l'últim que ha confirmat Pedro Sánchez

No es parla de res més: Pedro Sánchez ha decidit avançar les eleccions generals, que estaven previstes per a finals d'any. Ara se celebraran el 23 de juliol i aquesta mesura ha afectat els plans més immediats de la princesa Elionor. La filla de Felip VI ja ha acabat el batxillerat a Gal·les i ha començat les vacances estivals.

D'altra banda, Pedro Sánchez ha canviat la data de les eleccions i a 'Ya es Mediodía' han confirmat que aquesta mesura condiciona el futur d' Elionor. Ha de canviar de plans: jurarà la Constitució el 31 d'octubre, coincidint amb el seu aniversari. Quan arribi aquest moment, cal que el Parlament, el Concret i el Senat ja estiguin conformats.

A Vanitatis asseguren que Casa Reial ja està treballant perquè «no hi hagi problemes» a l'acte que la filla de Letícia ha estat esperant tant. Lecturas ha confirmat la informació de 'Ya es Mediodía': les decisions de Sánchez estan repercutint en la princesa Elionor.

Foto de la princesa Leonor saludant a la multitud amb un somriure
Elionor ha de canviar la seva agenda | Europa Press

En un primer moment les eleccions estaven previstes per al desembre i ara hi haurà un canvi de plans. «Amb l'anterior situació, Sánchez acabaria la legislatura a finals d'octubre i prèviament a les eleccions s'haurien de dissoldre les càmeres del Parlament. Això suposaria que si se celebrés el jurament d'Elionor el dia de la seva majoria d'edat, s'hauria de fer davant de la Diputació Permanent de les Corts i no davant de les càmeres plenes», expliquen.

 

Pedro Sánchez ha alterat els plans de la Família Reial

L'actual president del govern ha pres importància a aquesta problemàtica assegurant: ¯El 31 d'octubre no s'acaba el món». Casa Reial havia pensat a endarrerir el jurament de bandera al gener del 2024, quan estigués format el nou Parlament. Ja no caldrà perquè les eleccions seran a l'estiu i hi haurà prou temps per organitzar-ho tot.

Elionor, segons publiquen a Lecturas, estarà a Palma de Mallorca aquest estiu del 29 de juliol al 6 d'agost. La reina Letícia no se sent còmoda a l'illa, però hi estarà uns quants dies per fer acte de presència i posarà per als mitjans. Recordem que la princesa és a punt de començar la seva formació militar i vol aprofitar per estar el màxim temps possible amb la seva família.

El rei Felip, Letizia Ortiz i les seves filles, Leonor i Sofia de Borbón, posant somrients a la graduació de Leonor
Pedro Sánchez ja ha confirmat la seva decisió a Felip VI | @CasaReal, Twitter

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

A 'El Programa de AR' han assegurat que el rei i la seva família hauran d'adaptar les vacances al calendari marcat per Sánchez. Però, Elionor no ha estat l'única que ha patit canvis d'agenda, a Felip VI li ha passat el mateix.

«L'avançament de les eleccions esquitxa tots els ciutadans i també la Família Reial, sobretot Elionor», diuen a 'Ya es Mediodía' . «Jurar la Constitució és de compliment obligatori per a l'hereu de la Corona».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!