Primer pla de Manolo Santana amb la mirada perduda

Manolo Santana i el trist succés que el va separar dels seus fills: «Un segrest»

Manolo Santana amb prou feines tenia relació amb la seva família

Manolo Santana, un dels millors tenistes d'Espanya, ha mort als 83 anys a causa d'una aturada cardíaca.

La seva brillant trajectòria esportiva el va convertir en una llegenda, però el temps va fer que el públic es recordés d'ell per la seva vida privada. Va estar casat amb l'escriptora sevillana Mila Ximénez, que es va convertir en un personatge molt popular dins de la premsa rosa.

Mila i Manolo van tenir una filla, Alba, que sempre ha estat força discreta i en cap moment ha intentat cridar l'atenció. Lamentablement, la noia tenia una relació força complicada amb el seu pare. De fet, amb prou feines han tingut contacte aquests últims anys. Segons ha sortit publicat, hi ha una persona que suposadament es va encarregar de separar Manolo de la seva família.

Imatge de Mila Ximénez i la seva filla, Alba Santana, posant juntes a un photocall
Alba Santana no tenia relació amb el seu pare, Manolo | GTRES

Claudia Rodríguez, l'última dona de l'esportista, ha estat acusada d'haver-lo apartat del seu entorn i de protegir-lo en excés. El periodista Diego Arrabal, col·laborador de 'Viva la Vida', assegura que és injust parlar d'«un segrest», com comenten molts periodistes. Però, seguint el seu discurs, sí que és cert que Claudia ha aconseguit que molta gent s'allunyi de Santana.

L'exmarit de Mila Ximénez tenia bona fama als mitjans de comunicació, ja que, tot i ser una estrella, sempre ha estat molt proper. No obstant això, des que va començar la relació amb Claudia, va fer un gir de 180 graus i tothom va notar el canvi. Mila va acusar la colombiana d'estar motivada per interessos econòmics, i es va convertir en la seva gran enemiga.

Claudia Rodríguez i Manolo Santana caminant de la mà
Aquests últims anys, Manolo Santana es va refugiar en la seva dona, Claudia Rodríguez | GTRES

Alba Santana té quatre germans per part de pare, i, segons ha sortit publicat, cap d'ells tenia contacte amb el tenista. Molta gent acusa Claudia Rodríguez de ser la culpable del distanciament entre pare i fills, però també hi ha qui vol donar la cara per ella. Els companys de Manolo asseguren que la colombiana li ha fet costat en tot moment.

Claudia Rodríguez va retirar unes fotografies de Manolo

Manolo Santana es va casar amb Claudia, i la notícia va tenir força repercussió, ja que alguns consideraven que el tenista havia comès un error. Aquest succés ha fet parlar molt fins als últims dies de vida del tenista, encara que no s'ha explicat tota la veritat. Molts acusen Rodríguez d'haver «segrestat» el seu marit, o almenys això és el que deia Mila Ximénez.

Fotomuntatge de Mila Ximénez i Manolo Santana
Mila Ximénez i Manolo Santana van tenir un matrimoni molt controvertit | España Diario

No obstant això, l'únic que ha fet Claudia és vetllar pels interessos del seu marit i fer el possible per a aconseguir que estigui còmode. Segons han explicat a 'Viva la Vida', la colombiana va parlar amb un grup de periodistes per a retirar unes fotografies compromeses de Santana, a qui havien enxampat al seu club de tenis visiblement deteriorat, i ella no volia que ningú el veiés així.

Alba Santana i els seus germans feia molt de temps que no tenien relació amb el seu pare. Seguint la informació aportada per Telecinco, Alba no sabia que l'estat de salut del tenista era tan alarmant ni que estava fent tractament mèdic. Certs periodistes, com per exemple Diego Arrabal, asseguren que la responsable d'aquest desconeixement és Claudia, que no volia que es filtrés cap dada compromesa.

Mila, exdona de l'estrella del tenis, va concedir una infinitat d'entrevistes per a deixar clar que el comportament de Santana era escandalós. Tot i això, per a ell el més important era la seva carrera esportiva, així que mai va parar esment als atacs que rebia de la premsa rosa.

Manolo Santana, una llegenda: «Gràcies pel llegat»

Manolo va perdre la relació amb els seus fills després de conèixer Claudia Rodríguez, però va continuar tenint contacte amb els seus companys de professió. Alguns tenistes, com Rafael Nadal o Feliciano López, han transmès els condol a la família. Tots tenien molt bon concepte de Santana.

 

«Gràcies pel llegat que deixes, per situar el tenis espanyol al mapa i per ser aquella persona que un sempre vol tenir. Seguirem treballant de valent perquè des d'aquí dalt et sentis orgullós de nosaltres i del teu torneig», escriu Feliciano López a les xarxes socials.