Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mercedes Milá amb el seu gos Scott, a la presentació del programa

Mercedes Milà carrega contra Felip VI per la problemàtica de Catalunya: «Ha tingut l'oportunitat d'or»

La periodista ha assegurat que des de Madrid existeix «prepotència, desconeixement i incultura»

Mercedes Milá amb el seu gos Scott, a la presentació del programa
Mercedes Milá ha criticat en una entrevista el comportament de Madrid envers de la situació a Catalunya | El PERIÓDICO

Mercedes Milá ha estat una periodista que sempre ha cridat l'atenció allà on ha anat. Ara ja fa uns anys que va deixar Gran Hermano i ara té el seu propi programa a 'Movistar', 'Scott y Milá'. L'expresentadora de Telecinco ja fa temps que declara obertament el seu pensament polític i sobre la monarquia, i ara ho ha tornat a repetir en una entrevista a 'El País'. 

«Hauria d'haver arriscat»

Milá ha criticat  l'actuació que el  govern espanyol ha fet sobre la situació catalana. «Els governs de Madrid han demostrat prepotència, desconeixement i incultura en el tema català», criticant així les formes com han portat aquesta crisi i tot el procés. A més, també ha carregat contra el Rei Felip VI, assegurant que aquest «ha tingut una oportunitat d'or en la crisi catalana i no l'ha sabut utilitzar». 

Milá ha seguit atacant al monarca sobre quin hauria d'haver sigut el seu comportament: «La història demostra que els qui veuen a anys vista prenen decisions que els que el rodegen no entenen fins que passa el temps. Ell hauria d'haver arriscat per a trobar l'enfilada de Catalunya amb Espanya». A més, afegeix que, per a ser un Rei útil, hauria de «baixar al carrer, escoltar». 

«Rajoy es va paralitzar. Els problemes no es poden congelar»

Tot i admetre que no és independentista, Mercedes reflexiona en aquesta entrevista sobre com aquest moviment ha arribat fins aquí: «Quan Zapatero diu: «Acceptaré l'Estatut que surti del Parlament» és el moment clau. Però arriba Alfonso Guerra i hi fa retalls. I després Rajoy es va quedar paralitzat. Els problemes no es poden congelar. Per això està en mans dels jutges, perquè no li van donar una solució política».

Milá, en l'entrevista, deixa ben clara la seva posició envers la monarquia: ella no hi està a favor, encara que hagi crescut en una família que sí que hi creu. Assegura que, de moment, la monarquia actual espanyola sí que és útil: «Té sentit mentre sigui útil  com a mecanisme de governança», aclareix.

També et pot interessar...