Peus d'un torero

El món taurí en suspens: Ingressen un torero de 42 anys a l'UCI després d'una corrida

Sánchez Vara és a l'hospital i els seus familiars estan molt preocupats

Francisco Javier Sánchez Vara, un dels toreros més prestigiosos del moment, la setmana passada va ingressar d'urgència a l'hospital després d'un contratemps que va patir durant la seva última corrida. Actualment es troba en estat bastant greu, cosa que manté en suspens els seus familiars, amics i seguidors.

Sánchez Vara es troba a l'UCI de l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid a causa d'un embassament del pulmó provocat per una cornada. Els seus companys de professió, així com una infinitat de periodistes especialitzats, no han trigat a solidaritzar-se amb ell.

El torero, de 42 anys, va entrar al centre mèdic «sense coneixement i en aturada cardiorespiratòria», cosa que ha alertat els experts. Actualment «es troba estable, fora de perill i a l'espera de ser traslladat a una habitació de planta», informa l'agència EFE.

L'última temporada taurina ha convertit Vara en un referent per als aficionats, ja que ha collit una infinitat d'èxits. El contratemps que li ha provocat aquest problema va tenir lloc la setmana passada, en un festival que se celebra a Villacañas, a la província de Toledo.

Sánchez Vara va rebre una greu cornada

Sánchez estava liderant una de les millors corrides que s'han produït en els últims mesos, almenys això diuen els mitjans especialitzats. No obstant això, quan menys s'ho esperava, va ocórrer un episodi pel qual va acabar ingressat d'urgència a la unitat de cures intensives.

El destre va ser derrocat per l'animal i va acabar a terra, totalment desprotegit, davant la mirada de centenars d'espectadors. El toro li va propinar diversos cops en zones letals que li van provocar unes complicacions terribles.

L'agència EFE maneja tota la informació i assegura que afortunadament la salut del torero ja no corre perill. No obstant això, els seus familiars estan força preocupats perquè encara no saben si patirà seqüeles en un futur.

Vara ha demostrat tenir una gran valentia i una professionalitat exemplar, ja que després de rebre la banyada va seguir torejant. El seu equip mèdic el va infiltrar a la infermeria després de la corrida perquè pogués continuar entretenint el públic.

Sánchez Vara es recupera «favorablement»

El destre va deixar sense alè la plaça que estava gaudint del seu talent, però no va consentir que ningú es preocupés per ell. Va demanar ajuda als metges per a recuperar-se el més aviat possible i poder complir les seves obligacions professionals.

Tot i que no es trobava en el seu millor moment, va acceptar anar a la seva següent feina, ja que era un negoci que havia signat fa molt de temps. En aquesta ocasió es va desplaçar fins a Pedro Muñoz, localitat de Ciudad Real, per a participar en una corrida que prometia ser històrica.

Després d'aquest compromís, segons informa EFE, el torero «es va anar trobant cada vegada pitjor». Va tornar a casa i va intentar no fer saltar les alarmes, però no va tenir més remei que ingressar d'urgència en un hospital madrileny.

Sánchez Vara és un dels toreros més estimats, ja que s'ha limitat a treballar i mai ha protagonitzat cap enrenou. Sempre ha estat molt discret amb la seva vida privada, així que no se sentirà còmode sent en el centre de totes les mirades.

Després de passar unes hores crucials a la unitat de cures intensives, sembla que es recupera «favorablement». No obstant això, haurà de romandre a l'hospital fins que els pulmons se li curin del tot.

El problema ha estat que l'impacte li va provocar conseqüències al mateix moment en què es va produir, motiu pel qual el seu cos ha estat patint en silenci. Per sort, es troba en mans dels millors professionals, així que aquest accident quedarà en un mal record.