Raquel Sánchez Silva amb un gran somriure al plató de 'Pasapalabra'

Noves dades sobre la mort de Mario Biondo apuntarien a Raquel Sánchez Silva

Tot i haver passat set anys des de la mort de l'italià, el cas segueix obert

La mort del seu exmarit, Mario Biondo, segueix perseguint a Raquel Sánchez Silva. Ja fa set anys que la presentadora va haver de fer front a la mort del seu marit, a qui va conèixer a 'Supervivientes 2011'. L'operador de càmera italià va aparèixer mort en estranyes circumstàncies al pis que el matrimoni compartia al centre de Madrid.

El cas Mario Biondo continua obert a Itàlia 

Encara que al nostre país el cas ja està tancat, la família de Mario Biondo ha mogut cel i terra perquè el cas continuï obert a la seva terra natal. Malgrat la seva obstinació per demostrar l'assassinat del seu fill, les tres autòpsies i les dues exhumacions del cadàver només havien servit, fins al moment, per confirmar la teoria del suïcidi.

No obstant això, s'ha produït un gir radical després de la decisió que ha pres la Fiscalia General del Tribunal d'Apel·lació de Palerm, que ha decidit mantenir obert el cas per homicidi a Itàlia després d'estudiar la documentació aportada per la família el passat 2 d'octubre.

Les noves proves del cas que apunten a Raquel Sánchez Silva

Després de l'apel·lació realitzada per la família, la intenció principal dels fiscals generals era arxivar el cas davant la manca de col·laboració de les autoritats espanyoles, l'absència de pistes i l'existència de tres autòpsies que corroboraven la teoria del suïcidi.

No obstant això, el cas ha fet un gir inesperat després de les aportacions pericials realitzades a petició dels Biondo: la del criminòleg espanyol Óscar Tarruella, exmarit de Mónica Naranjo, i la d'un equip pericial italià liderat per l'exgeneral dels Carabinieri, Luciano Garofano.

Les noves proves aportades assenyalen directament a Raquel Sánchez Silva, a qui la família de Mario Biondo sempre ha tingut en el punt de mira. El jutge, Roberto Riggio, ha insistit a mantenir el cas obert pels misteris de l'ordinador de Mario Biondo i les diferents versions que va donar la presentadora quan va declarar els anys 2014 i 2016. 

Al principi, la presentadora va declarar que ningú va accedir a l'ordinador de la seva parella després de la seva mort, excepte ella per esborrar alguns arxius personals i íntims. No obstant això, les proves aportades en la investigació policial italiana va fer que rectifiqués la seva declaració l'any 2016.

El Macbook de l'italià va registrar tres connexions a Internet en mode no automàtic el matí del 30 de maig de 2013, quan el presentador ja estava mort. A més, quinze dies després de la mort de Biondo, es va instal·lar un control remot a l'ordinador, al qual es va accedir des d'una xarxa de Madrid i una altra situada a Plasència (Càceres), ciutat natal de la presentadora.

L'any 2016, la presentadora va revelar que el seu cosí informàtic, va ajudar-la a accedir als arxius del seu exmarit, assegurant que en les primeres declaracions es referia al fet que ningú fora del seu cercle més proper havia estat en contacte amb l'ordinador. D'altra banda, el jutge ha decidit mantenir el cas obert després d'assenyalar l'existència d'importants «anomalies» en les mostres utilitzades per a la tercera autòpsia.

Raquel Sánchez Silva, en el punt de mira dels Biondo

Si bé és cert que els Biondo mai han responsabilitzat directament a la presentadora de la mort de Mario, sí que l'han acusat de mentir davant del jutge i no col·laborar en la investigació. «El seu comportament és el d'una persona que no vol saber la veritat. Jo no he dit que Raquel sigui una assassina, però no diu la veritat», afirmava Santina Biondo, mare de Mario, a la revista 'Look'.

Raquel Sánchez Silva ha decidit denunciar a la família Biondo per amenaces i injúries, al·legant que ha estat assetjada per la família Biondo.