Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Feia gairebé un any que presentava el Telenotícies Cap de Setmana

Oriol Nolis deixarà de presentar el telenotícies de TVE a final de temporada

El periodista català, que té intencions d'endinsar-se en nous projectes, deixarà el format «per motius personals»

Feia gairebé un any que presentava el Telenotícies Cap de Setmana
Feia gairebé un any que presentava el Telenotícies Cap de Setmana | tve

Oriol Nolis diu adéu al Telenotícies Cap de Setmana de TVE. Gairebé un any després que la directiva dels Serveis Informatius de RTVE decidís tornar a incorporar en el format al periodista, el català ha volgut deixar-lo una altra vegada, ara per iniciativa pròpia. Segons ha avançat 'BLUPER', Nolis podria tenir altres projectes en ment, fet que l'ha portat a abandonar el format al final d'aquesta temporada «per motius personals».

Aquest fet ha provocat que TVE comenci a buscar possibles substituts del presentador. Entre els noms que s'estan remenant, es troben  Lluís Guillera, qui ja ha substituït alguna vegada a Nolis, o Marcos López, corresponsal de TVE a Buenos Aires i presentador del Telenotícies Cap de Setmana de 2010 a 2012.

Ja va ser presentador de l'informatiu

Entre els anys 2013 i 2014, Nolis ja va ser conductor del Telenotícies Cap de Setmana de TVE, fins que un canvi de direcció va provocar la seva inesperada substitució, tal com explicava el mateix periodista en una entrevista per 'El País': «Em van comunicar que ja no comptaven amb mi, i el relleu es va produir d'un dijous a un divendres», va dir. A més, l'agitació política d'aleshores va provocar que es parlés molt de la seva substitució: «tota una conjunció d'elements va portar al fet que molta gent es qüestionés el meu relleu i a què creguessin que hi havia uns motius que a mi no em consten», va explicar.

Oriol Nolis ja va presentar l'informatiu entre 2013 i 2014
Oriol Nolis ja va presentar l'informatiu entre 2013 i 2014 | tve

 

La polèmica

El cessament de Nolis es va convertir en un dels més polèmics de la cadena, ja que molta gent va començar a relacionar la seva substitució amb el fet de ser català  o homosexual. «Hi va haver la casualitat que es va produir uns dies després de la consulta del 9-N, que havia agitat la vida política d'Espanya, i dos o tres dies abans que jo aparegués en una gala benèfica amb la meva parella», va explicar el periodista. 

De fet, la substitució del català va aparèixer fins i tot al Congrés dels Diputats, on el president de RTVE, José Antonio Sánchez, va ser preguntat per Nolis, a què va respondre: «Qui és el senyor Nolis? No tinc informació d'aquest moviment, no sé de què em parla». Més endavant, quan es va explicar qui era el presentador, Sánchez va dir que «no ha estat destituït, se'l canvia de secció. No coneixerà cap presentador que presenti tota la vida. És un gran professional». Després, Nolis va començar a treballar a RTVE Catalunya, on va presentar El Debat de la 1 en substitució de Cristina Puig. L'any 2018 va tornar als informatius de la 1.

També et pot interessar...