Rocío Carrasco en el documental que Mediaset ha estrenat sobre la seva vida

Una desena de persones, investigades per la Fiscalia per l'expedient de Rocío Carrasco

Diversos funcionaris accedeixen als informes privats de la filla de Rocío Jurado

El documental que Rocío Carrasco ha protagonitzat a Telecinco segueix generant titulars. Les últimes notícies són completament alarmants. El diari 'El País' ha descobert que la Fiscalia investigarà a diversos funcionaris ja que, segons sembla, una desena d'empleats públics no va tenir cap inconvenient a accedir al seu informe privat.

Aquest atreviment constitueix un greu delicte. Les víctimes de violència de gènere estan registrades a Viogén, una plataforma que recull tota la documentació privada.

Seguint la informació que ha sortit publicada, certs treballadors han incomplert les normes. De moment, la investigació es concentra en tres punts: València, Alacant i Castelló.

L'hereva de la cantant fa responsable a Antonio David Flores de l'infern que ha viscut. No obstant això, els últims esdeveniments no tenen res a veure amb ell. Tot el que està relacionat amb aquest drama genera molts diners i, per aquesta raó, algunes persones han traspassat tots els límits.

No és la primera vegada que es filtra informació confidencial. El diari 'El Mundo' va donar veu a una exclusiva que pretenia desmuntar el punyent testimoni de suposada víctima.

Segons les seves dades, l'intent de suïcidi no va ser com s'ha explicat. La filla de la Jurado no tenia intenció de matar-se, només volia cridar l'atenció de la justícia. Carlota Corredera, presentadora de 'Contar la verdad para seguir viva', va donar la cara per la seva companya. Va assegurar que tota la informació que manejava el programa era veraç i estava contrastada.

Alguns periodistes no van confiar en aquesta defensa, així que es van posar en contacte amb determinades persones per aconseguir informació privilegiada.

Després del primer capítol de la polèmica docu-sèrie, una desena de funcionaris no autoritzats van accedir a l'informe privat de Rociíto.

Els secrets de Carrasco: informes i denúncies

'El País' garanteix que els culpables tenen un recorregut força curt. Totes les persones que accedeixen a Viogén deixen rastre. Únicament es pot entrar a través d'un usuari i una contrasenya. Aquest poder està limitat a treballadors socials, a policies i a jutges.

Interior va detectar connexions no permeses el 22 de març, just després d'estrenar-se el programa. Cap dels qui van cometre aquest atreviment estaven relacionats amb el cas.

A partir d'aquest moment, la secretaria d'Estat de Seguretat va decidir bloquejar els perfils sospitosos. Els implicats han estat destinats a altres organismes, i aquestes mesures han provocat una autèntica revolució. Els funcionaris afectats han d'acudir diàriament a l'oficina, però no executen cap tasca concreta.

Afortunadament, les dades consultades no han arribat a mans de la premsa. Segons sembla, únicament s'han utilitzat per satisfer curiositats personals. No obstant això, l'altercat portarà conseqüències molt greus. La privacitat de les víctimes és fonamental per fer justícia.

El sistema que ha estat violat conté dades bastant íntimes: denúncies, sentències, informes psicològics i seguiments policials. Rocío ha generat una gran controvèrsia amb el ressorgiment de les seves cendres, i els damnificats poden comptar-se per desenes. Les últimes víctimes han estat un grup de funcionaris anònims. Van pensar que ningú s'assabentaria, i van accedir a Viogén sense permís.

Segons informa el Ministeri de l'Interior, aquesta eina protegeix les dades de més de 635.000 dones. Un dels seus compromisos és garantir la seva intimitat. La missió és assegurar «el seguiment i protecció de les dones maltractades i dels seus fills i filles, arreu del territori nacional».

De moment, la infracció s'ha comès en tres punts d'Espanya, encara que ningú descarta que s'hagi estès a més zones. És qüestió de temps que els programes de cor comencin a especular. Potser algun col·laborador també assenyali a Antonio David Flores en aquest escàndol.

La segona temporada de Contar la verdad para seguir viva' ja està en marxa. I els enemics de Rociíto faran tot el possible per intentar arruïnar el projecte.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.