Pilar Eyre destapa el «paperot» del discurs d'Elionor

La periodista i escriptora ha opinat sobre la darrera actuació de la princesa

La periodista Pilar Eyre
La periodista Pilar Eyre porta anys escrivint i parlant sobre la monarquia espanyola | La Coctelera

La periodista catalana Pilar Eyre, durant la presentació del seu llibre, va opinar sobre el paper de la monarquia a Espanya, especialment el de la Princesa Elionor, i també sobre l'estat actual de la corona.

  

Pilar Eyre ha presentat la seva nova obra, 'Un perfecto caballero', una novel·la íntima i personal que ha estat presentada en una roda de premsa marcada per les diferents preguntes sobre la corona espanyola i els aldarulls que van patir els catalans. Com a periodista especialitzada en la Casa Reial no podia faltar la seva opinió sobre el primer discurs de la Princesa Elionor i el detall que va tenir nomenant a la seva àvia, 'Doña Sofía'.

A Pilar Eyre no li va agradar massa el discurs

«El detall d'Elionor esmentant a la Reina Sofia em sembla un paperot, a la Reina Sofia a penes la veu, a més per què citar a una àvia i no a l'altra. M'agradaria saber quanta gent jove va veure el discurs i quanta gent es va sentir identificada. Als grans ens fa gràcia però m'agradaria saber quina repercussió ha tingut entre la gent jove entre la qual suposadament regnarà», va comentar l'escriptora, després d'explicar aquest gest que tant ressò ha tingut.

Premis Princesa Asturias Rei Felip Princesa Elionor
La Princesa Elionor va fer el discurs durant els Premis Princesa d'Astúries| Catalunya Diari

Pilar Eyre ho té clar, i davant els mitjans va reconèixer que «la gent jove no és monàrquica». La catalana està convençuda que els reis ho estan fent bé, ja que els considera correctes, austers i no corruptes. Respecte al seu llibre, Eyre afirma que es tracta d'una obra on la principal història passa per l'amor entre un empresari tèxtil i una de les obreres de la seva fàbrica. Una novel·la on es parla d'una Barcelona molt diferent de l'actual, on molts catalans i en concret els barcelonins van donar suport al franquisme, segons explica la periodista.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari