Primer pla de Pilar Eyre

Pilar Eyre destapa la surrealista anècdota del rei Felip a Barcelona

Durant l'acte, l'expolític i el rei van tenir una conversa

Pilar Eyre ha revelat en un programa de TV3 el moment que el rei Felip VI i el polític català Jordi Pujol van tenir a la seva trobada més recent.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

L'aniversari de La Vanguardia al MNAC

Aquest dilluns 18 de setembre, La Vanguardia va celebrar els seus 142 anys amb una festa i entrega de premis al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on van assistir-hi més de 700 convidats.

L'acte va ser majoritàriament en castellà i van aparèixer grans personalitats com els reis d'Espanya, Felip VI i Letícia, així com importants polítics.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, l'exprimer ministre d'Espanya, José María Aznar, i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, van ser algunes de les cares conegudes. Tot i això, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, no van poder assistir per altres assumptes.

Pilar Eyre explica què hi ha darrere la foto

La presentadora dels premis La Vanguardia va ser Helena Garcia Melero i de fet va ser al seu programa, 'Tot es mou', que Pilar Eyre va anar a explicar una anècdota entre Jordi Pujol i el rei Felip VI.

La periodista especialitzada en assumptes de la Corona va narrar la trobada entre tots dos: «Es va produir un fet molt significatiu. El rei Felip VIes va apropar expressament a saludar Jordi Pujol. I podria no haver-ho fet. I no només això, a la sortida es va tornar a apropar per acomiadar-se de l'expresident», va revelar.

Captura de pantalla del programa 'Tot es mou' de TV3, Felipe VI saluda a Jordi Pujol. Pujol l'assenyala amb un dit
El rei Felip Vi i Jordi Pujol van intercanviar unes paraules | TV3

La conversa informal entre el rei Felip i Pujol

«Estem assistint a un procés de rehabilitació del president Pujol. La Casa Reial no fa res perquè sí», va sentenciar Eyre. Després, la periodista va explicar que va parlar amb una persona a prop de l'entorn de l'expresident de Catalunya: «M'he enterat de la conversa que van tenir i van parlar en català».

«El rei li va dir 'president'. El dit de Pujol que assenyala el rei que sembla que l'estigui renyant era perquè li va dir: 'Però escolti vostè, cada cop està més alt'. I el rei li va dir: 'No, bueno, m'encongeixo... (en català, que és una paraula força difícil eh...) I Pujol li va dir: 'Però Quan mesura? I l'altre li va dir: 1,95 m. Pujol va respondre: 'Carai! Jo sí que m'encongeixo, vostè no...», va continuar explicant Eyre.

«I quan es van acomiadar, el rei li va donar records a la seva dona Marta Ferrusol , que pateix Alzheimer. Li va dir que estava encantat d'haver-lo vist»