Imatge de la reina Letícia

Pilar Eyre se'n va de la llengua i assenyala el nou problema que té Letícia ara mateix

La periodista experta en la monarquia espanyola ha confessat que existeix una mala relació entre Felip i les seves germanes

Pilar Eyre ha aconseguit un gran reconeixement gràcies a la seva especialització a la Casa Reial, tant que fins i tot va aconseguir alarmar a tot el país amb un simple missatge fa unes setmanes.

Ara, la periodista ha tornat a revelar informació que també ha causat un gran enrenou i amb la qual ha deixat a la reina Letícia en molt mala posició.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Gran enrenou 

Fa uns dies va sortir a la llum que tant la infanta Helena com la infanta Cristina havien rebut la vacuna contra el coronavirus en una de les visites que li van fer a Joan Carles a Abu Dhabi. 

A les filles de donya Sofia se'ls va oferir rebre el sèrum fora d'Espanya i elles van accedir. I encara que no han estat les úniques que s'han posat la injecció fora del seu país natal, la notícia sobre aquest assumpte va causar gran bullícia en tota la península. 

Tots els ciutadans van criticar a les dues infantes per no haver esperat al seu torn aquí per a rebre la vacuna. Tal va ser el renou que va causar la notícia que infantes elles mateixes van haver de sortir a aclarir el motiu pel qual havien accedit a posar-se la injecció.

Les crítiques per aquest fet també van arribar a dirigir-se contra el rei Felip VI, per la qual cosa ell també es va veure obligat a pronunciar-se sobre el tema. El monarca va aclarir, en primer lloc, que ni ell ni la seva família havien rebut la vacuna i, després, es va desentendre dels actes de les seves germanes.

El cap d'Estat va aclarir que les infantes havien deixat de formar part de la Família Reial en el 2014, després de l'abdicació del seu pare, i que des de llavors el que facin elles no és de la seva incumbència ni concerneix la Casa Reial

L'empipament de les infantes i la influència de Letícia

Unes paraules amb les quals, segons el que ha explicat ara Pilar Eyre, ha aconseguit disgustar a les filles majors de donya Sofía. «Helena i Cristina estan enfadades. Tristes. Desconcertades. No entenen l’enrenou que s'ha armat amb les seves vacunes. Va ser el seu pare qui els va dir que es vacunessin, els va semblar natural. Cap dels seus ajudants es va oposar; al contrari, els van facilitar els tràmits pertinents», ha destacat en el seu blog de 'Lecturas'. 

Pilar Eyre també ha destacat que les dues infantes culpen del gran renou que ha sorgit per aquest assumpte a «Podemos, independentistes, periodistes amb ganes de clics i forces antimonàrquiques que intenten desestabilitzar la Corona». No obstant això, el que més els ha fet mal a les filles majors de donya Sofía és que Felip VI no hagi sortit en la seva defensa. Alguna cosa que han atribuït a la influència que té Letícia sobre el seu germà. 

Les infantes han destacat que si la reina no tingués tant de poder sobre el monarca, ell s'hauria posat de la seva part i hauria tipificat el fet que s'haguessin vacunat com un acte normal tenint en compte els viatges que fan fins a Abu Dhabi i que el seu pare és una persona d'alt risc.

La reacció de Joan Carles I

Cap de les dues germanes ni l'Emèrit s'esperaven que aquest tema causés un rebombori tan gran. Fins i tot quan un amic li va advertir a Joan Carles sobre el que succeiria quan la gent sabés que les seves filles havien estat vacunades, ell li va dir que estava exagerant.

L'excap d'Estat va utilitzar les mateixes paraules que «quan el seu propi fill va anar a explicar-li que Urdangarin utilitzava fons públics per als seus negocis privats: 'Exageres... No serà per a tant».

Però sí que va ser per a tant. Les infantes van ser durament criticades, tant que van haver de sortir elles mateixes en la seva pròpia defensa, i el rei Felip VI es va desentendre per complet del que havien fet les seves germanes i va deixar clar que el que fessin elles no era de la seva incumbència i que no anava a defensar-les.