Allau de crítiques a Felip per una polèmica foto: «Al costat dels assassins»

Són molts els sectors contraris a la tradició protagonista dels guardons

El rei Felip en els premis taurins de la Reial Mestrança de Cavalleria
L'entrega d'aquests premis per part de Felip no ha agradat gens als antitaurins | Catalunya Diari

El darrer acte que ha presidit el rei Felip ha estat envoltat de molta polèmica. El monarca entregava els Premis Taurins de la Real Mestrança de Cavalleria, molestant especialment als defensors dels animals i que consideren els toros un maltractament animal. 

Felip era l'encarregat de presidir l'entrega dels guardons d'aquesta institució, que celebra 350 anys, de la qual és el germà major. La Casa Reial recordava que va el juny de 2015 el primer cop que presidia aquests premis.

Han estat moltes les persones que han criticat el rei per mostrar una especial sintonia amb els assistents a la cerimònia. Des de sectors antitaurins no han dubtat de destacar que amb la seva presència Felip se situava «al costat dels assassins». 

El rei defensa la tauromàquia

La Casa Reial mai s'ha manifestat en contra de la festa taurina, és més, es podria dir que la majoria dels seus membres són amants de la tauromàquia. Potser les úniques excepcions, i és de les poques coses que les uneix, són les reines Letícia i Sofia, reconegudes defensores dels animals i de les quals existeixen poques imatges a una plaça de Toros. 

Segurament, en el fons, a cap de les dues els agrada que el seu marit i fill faci discursos com: «La tauromàquia és un patrimoni valorat per milions d'espanyols». I és que com a cap d'Estat és habitual veure'l presidir corrides com la de la Beneficència de la passada fira de Sant Isidre a Las Ventas de Madrid. La part final del seu discurs segurament tampoc ha entusiasmat a aquell que voldrien abolir la 'fiesta nacional': «Felicito els premiats que veuen així reconeguts l'esforç del seu treball, el seu valor i l'excel·lència del seu art». 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari