La reina Letícia vestint una jaqueta blava d'Hugo Boss i portant mascareta

La mala sort de Letícia en la seva visita d'avui a València: «Està en xoc»

La dona de Felip s'ha atrevit a parlar en valencià després de l'anècdota succeïda abans de la cerimònia

Des de fa diversos dies la reina Letícia està bolcada en la seva agenda en solitari, ja que el rei Felip es troba en quarantena preventiva després d'haver estat en contacte amb un positiu per coronavirus. Malgrat que en el seu PCR el monarca ha donat negatiu, des de la Casa Reial han preferit aïllar-ho.

Al març va ser Letícia qui va haver de confinar-se a la seva habitació pel fet que va estar en contacte amb Irene Montero, que va donar positiu per coronavirus. Ara li ha tocat a ella continuar treballant mentre el seu marit es troba aïllat.

Letícia segueix l'agenda mentre Felip es manté en quarantena

En la seva visita d'avui, la dona de Felip s'ha quedat en xoc després de veure un contratemps que podria haver acabat malament. En la seva agenda d'avui, la reina Letícia havia d'anar a València. Allí ha presidit la cerimònia dels Premis Rei Jaume I.

Durant la visita la reina ha evitat el bany de masses, ja que a causa de les restriccions, poques persones han pogut acudir a veure a Letícia. No obstant això han estat diversos els que han volgut acostar-se malgrat les recomanacions d'evitar les aglomeracions.

Com és habitual en aquesta mena d'esdeveniments, la monarca ha posat a les portes de la Llotja al costat de les autoritats. El típic posat tradicional que Letícia es fa pràcticament diàriament en els llocs on va.

L'accidentat posat de la reina Letícia

No obstant això, aquest dilluns ha viscut un posat molt accidentat a València. Mentre es feien les fotos, un dels fotografiats ha començat a perdre l'equilibri fins que finalment ha acabat caient a terra emportant-se un fort cop.

Immediatament la reina es va preocupar després de veure la caiguda d'aquest home, ja que podria haver-se fet molt de mal. No és habitual que aquests accidents succeeixin en els posats, per la qual cosa el protocol de la reina s'ha trencat, ja que ha anat directament a preocupar-se per l'home.

Tot va ser culpa d'un graó. A partir d'aquest esglai, Letícia advertia als que pujaven aquest graó que anteriorment s'havia accidentat un home. Una curiosa anècdota que s'ha quedat precisament en això, una anècdota. La seva cara d'esglai s'ha pogut comprovar després, ja que aquestes caigudes solen ser traïdorenques. Com tot ha quedat en un esglai, l'acte ha seguit amb la normalitat prevista.

D'aquesta manera, la reina Letícia ha arrencat la seva agenda setmanal en solitari. La dona de Felip ha demostrat que abans del protocol és més important la integritat física de tots. Després de l'esglai, la mare d’Elionor i Sofia ha presidit l'acte, la cerimònia dels Premis Rei Jaume I.

Letícia s'atreveix a parlar en valencià

Una altra de les coses que estan sent molt comentades és el discurs de Letícia en valencià, idioma amb el qual sembla que es desenvolupa molt bé. En un primer lloc ha volgut recordar que el seu marit tenia moltes ganes d'assistir, però que per culpa del seu aïllament no ha pogut. Mitjans com 'Lectures', titulaven que la reina estava 'en xoc', visiblement afectada pel que havia succeït prèviament.

Durant la seva felicitació als premiats, la reina a part de parlar en castellà s'ha decidit a parlar en valencià. És habitual veure com els membres de la Casa Reial parlen diversos idiomes. Elionor ja va sorprendre a tots parlant a Girona en català, i a més amb una pronunciació exemplar.

Cal recordar que l’any 2017 la reina va ser criticada per parlar valencià amb un clar accent català, fet pel qual molts valencianoparlants van acusar-la d’invisibilitzar aquesta llengua. Ara, sembla que Letícia ha après la lliçó i ha practicat per acabar amb un accent que poques queixes ha pogut aixecar.

El que molts han destacat d'aquest discurs és que la reina no s'ha recolzat en cap paper, sinó que ho ha fet mitjançant el seu telèfon mòbil, una cosa poc habitual en ella. L'acte ha finalitzat amb aplaudiments a la reina, que després del contratemps inicial ha vist com el lliurament de premis ha transcorregut segons el previst.