URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

La soprano Ainhoa Arteta confessa que va ser violada

L'artista va ser víctima d'una violació l'any 1990 a Nova York, quan treballava de babysitter
Ainhoa Arteta és una soprano coneguda internacionalment | INSTAGRAM

 

Ainhoa Arteta està d’actualitat i no pas per la seva carrera musical, sinó per la confessió que va realitzar fa pocs dies al programa d'Isabel Gemio ‘Retratos con Alma’ de TVE. La soprano va parlar de la violació que va patir l’any 1990 a Nova York, unint-se així al gran nombre de famoses que sota el moviment de denúncia pública #MeToo, han confessat haver patit abusos sexuals o violacions durant la seva vida, amb l’objectiu de visibilitzar aquesta xacra social i erradicar-la de la societat.

 

D’aquesta manera, la soprano confessava en una entrevista amb Isabel Gemio que quan vivia a Nova York i treballava de babysitter mentre es feia un lloc en el món de l’òpera, va ser víctima d’una violació als carrers d’aquesta ciutat: «Ja no sols em va violar, sinó que quasi em mata», explicava la soprano, que prosseguia amb el relat detallant la resposta que es va trobar per part de la policia quan va anar a denunciar els fets: «em van dir que podia estar contenta que no m’haguessin matat».

 

La soprano ha relatat la seva història a 'Retratos del alma' | TVE

 

L’intèrpret d’òpera va seguir explicant que per aquella època vivia en un barri que de nit s’omplia de drogues i prostitució, i que aquest tràgic succés li va passar en un moment clau de la seva carrera, per la qual cosa va haver de mirar endavant sense lamentar-se ni un sol moment: «Això em va passar el dia que em van donar el meu primer paper a l’òpera. Me n'anava cap a casa amb la partitura de Clorinda i me l’havia d’aprendre en quatre dies perquè l’havia d’interpretar a Palm Beach. Em va passar això i l’endemà no vaig tenir temps ni de fer el dol ni d’assimilar el que m’havia passat».

 

L’artista també va revelar que la violació li va deixar seqüeles, provocant-li canvis en la seva actitud envers els homes, sobretot d’aquells que s’atansaven a ella amb interès sexual, a qui rebutjava de manera brusca i fins i tot de mala educació.

També et pot interessar...