Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant

Zarzuela admet quan es vacunaran el rei i Letícia després de la polèmica

La casa reial s'ha vist obligada a pronunciar-se i aclarir que el rei Felip VI no ha rebut la vacuna contra la Covid-19

Els reis Felip i Letícia passejant per Gijón durant la seva ruta per Espanya després de la crisi del coronavirus. 29 juliol 2020.
Zarzuela admet quan es vacunaran el rei i Letícia després de la polèmica amb les infantes | Catalunya Diari


Les infantes Helena i Cristina estan en el punt de mira per haver-se vacunat en la seva visita a Abu Dhabi. Així doncs, ara també s'està qüestionant si el rei Felip VI i Letícia podrien haver rebut la vacuna. Per aquest motiu, des de La Zarzuela s'ha volgut aclarir si la família reial ha estat immunitzada contra el SARS-CoV-2.

El rei Felip VI no ha rebut la vacuna contra la Covid-19

Segons 'El Confidencial', les infantes Helena i Cristina haurien estat vacunades als Emirats Àrabs Units, aprofitant una de les visites que van fer-li al rei emèrit Joan Carles I. Tal com ha assenyalat l''ABC', Abu Dhabi s'ha convertit en el paradís per a molts espanyols que no han pogut esperar-se per rebre la vacuna. 

La Zarzuela s'ha vist obligada a pronunciar-se al respecte i afirmar que el rei Felip VI, i la seva família, no ha rebut la vacuna contra la Covid-19. A més, han volgut destacar que es vacunaran quan els toqui, segons l'ordre i els procediments que han estat establerts per les autoritats sanitàries.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

D'altra banda, des de La Zarzuela també han destacat que Felip VI no és responsable dels actes de les seves germanes, així com l'emèrit no ho va ser de la senyora Pilar i Margarita durant el seu regnat. De fet, les filles de Sofia van deixar de ser membres de la família reial el juny de 2014, quan el rei Joan Carles I va abdicar i el seu fill va prendre el relleu a la corona.

«Ens tocarà quan ens toqui»

María Jesús Montero, la ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, també ha explicat en una roda de premsa que no li consta que el rei hagi rebut la vacuna contra el coronavirus. A més, ha volgut aclarir que el cap d'Estat rebrà el sèrum «quan li correspongui segons el seu grup de risc», tal com succeeix amb els ministres i els polítics.

«No tots som iguals. Cada un de nosaltres som un cas diferent per la diferència d'edat i les condicions prèvies de cada persona», ha destacat. «Ens tocarà quan ens toqui i a la casa reial li tocarà quan li toqui». Amb tot això, María Jesús Montero ha tornat a recordar que els serveis sanitaris estan seguint el protocol fixat pel consell interterritorial.

Els següents grups en rebre la vacuna seran les persones entre 70 i 70 anys, després les que tinguin entre 60 i 69, tot seguit els menors de 60 amb condicions d'alt risc i després la població entre 56 i 59 anys. Felip VI té 53 anys i la reina Letícia 48 anys. Potser el rei podria rebre la immunització per les seves patologies, però la seva dona i les seves filles hauran d'esperar.