Descobreixen un medicament existent que podria matar el coronavirus en 48 hores

El fàrmac, anomenat ivermectin, està disponible a tot el món

Test de sang de coronavirus
El descobriment podria funcionar i acabar amb el coronavirus | Catalunya Diari

Cada vegada són més les vacunes i els fàrmacs per lluitar contra el coronavirus que s'estan estudiant i posant en pràctica. Ara, un estudi col·laboratiu dirigit pel Biomedicine Discovery Institute (BDI) de la Universitat de Monash a Melbourne (Austràlia), al costat del Peter Doherty Institute of Infection and Immunity (Doherty Institute), ha evidenciat en cultius cel·lulars que un medicament antiparasitari, anomenat ivermectin i disponible a tot el món, és capaç de matar el coronavirus en 48 hores.

«Hem descobert que fins i tot una sola dosi podria eliminar tot l'ARN viral a les 48 hores i que, a més, a les 24 hores es produeix una reducció realment significativa», han dit els investigadors, el treball ha estat publicat a la revista 'Antiviral research'.

Es tracta d'un medicament antiparasitari aprovat per l'Agència Americana de Medicaments que també ha demostrat ser eficaç 'in vitro' contra una àmplia gamma de virus, inclosos el VIH, el dengue, la grip i el Zika. No obstant això, els experts han avisat que els assajos s'han de realitzar encara en persones.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Falta temps per tenir una vacuna disponible

«La ivermectina s'usa àmpliament i es considera un medicament segur. Necessitem determinar si la dosi que es pot fer servir en humans serà efectiva, aquest és el següent pas. En aquests moments en què tenim una pandèmia mundial i no hi ha un tractament aprovat, si tinguéssim un compost que ja estigués disponible a tot el món, es podria ajudar abans a més persones. De manera realista, passarà un bon temps abans que hi hagi una vacuna àmpliament disponible», han recalcat els experts.

Tot i que es desconeix el mecanisme pel qual ivermectin funciona al virus, és probable, en funció de la seva acció a altres virus, que funcioni per evitar que el virus «atenuï» la capacitat de les cèl·lules hoste per eliminar-lo. L'ús d'ivermectina per combatre el covid-19 dependrà dels resultats de més proves preclíniques i, en última instància, d'assajos clínics.


Comentaris

envia el comentari