Neix el primer nadó amb coronavirus, segons l'Hospital de nens de Wuhan

Malgrat que tant la mare com la mainadera estaven contagiades amb el virus, no se sap l'origen exacte de la transmissió

Controls contra el coronavirus en un aeroport de Malaisia
El coronavirus afecta també als més petits | CatalunyaDiari

Un nadó ha nascut amb el coronavirus a l'Hospital de Nens de Wuhan, a la Xina. Segons ha informat la CCTV (Televisió Central de la Xina), la mare hauria contagiat el nadó durant l'última fase de l'embaràs, quan va contraure el virus. Així mateix, les progenitores poden transmetre la patologia als fills. El nadó, que va néixer el passat 2 de febrer, tenia els signes vitals estables i no presentava febre ni tos, però patia de falta d'aire. A més, els indicadors de la infecció també es podien veure amb imatges de raigs X del coll i els metges van observar anomalies en les funcions del fetge.

L'hospital ha informat també sobre un altre cas d'un nadó nounat, que va mostrar símptomes el passat 29 de gener. Segons indiquen les fonts, que desconeixen l'origen de la transmissió, la mainadera tenia el virus i, més tard, li van detectar a la mare. «Podem confirmar que el nadó estava en contacte estret amb pacients infectats amb el nou coronavirus i això indica que els nounats també es poden infectar». Afortunadament, cap dels dos petits es troben en situació crítica.

El virus en xifres

Paral·lelament, els confinaments perduren i augmenten. La gènesi va proliferar a la província de Hubei, on pertany Wuhan, però la seva extensió ha obligat a confinar els habitants de tres districtes de Hangzhou, a 750 km de l'origen del brot. Ara per ara han mort 560 persones —quasi 200 en tres dies— i hi ha 28.000 persones infectades i centenars de milions en quarantena. Malgrat això, no hi ha clars indicis de què el virus hagi mutat, fet que, segons metges i biòlegs, és una bona notícia.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari