Agents de l'aeroport equipats contra el coronavirus

La coreana LG no assistirà al Mobile World Congress pel coronavirus

La companyia no vol exposar el seu personal al risc de contagi tot i que els organitzadors afirmen que l’impacte de la infecció és «mínim»

ACTUALITZACIÓ 05/02/2020 10.30 h

ZTE ha aclarit que sí participarà al Mobile World Congress. Aquest dimecres al matí havia transcendit que la companyia suspenia la roda de premsa prevista durant la fira barcelonina pel coronavirus, però poc després ha publicat un apunt a les xarxes socials on confirma que participarà al Mobile «com tenia previst».

En aquest comunicat, ha dit que «sempre posa la  salut dels treballadors i clients com a prioritat» i que per això ha pres «fortes» mesures de prevenció. Entre aquestes, s'assegurarà que tots els treballadors de la Xina no tenen símptomes dues setmanes abans del MWC i que han seguit dues setmanes d'«autoaillament» per tal de garantir la salut i seguretat del personal.

A més, els caps que participin en reunions d'alt nivell hauran d'estar aïllats a Europa durant com a mínim dues setmanes prèvies al Mobile. Afirma també que l'estand de la marca es desinfectarà cada dia. Per últim, garanteix que el personal de l'estand «sigui de països fora de la Xina i principalment d'Europa».

El Mobile World Cogress, sense LG pel risc del coronavirus

El coronavirus ja ha afectat més de 24.000 persones a la Xina, on hi ha 490 víctimes mortals, i 28 països. La preocupació per aquest brot és internacional i, tot i que hi ha més del doble de contagiats curats que morts, a la xarxa corren moltíssims rumors i cal informar-se per fonts oficials. Tanmateix, el  Mobile World Congress és un gran esdeveniment que ja s’ha confirmat que es durà a terme a partir del 24 de febrer a Barcelona, rebent milers de visitants de tot el món, tot i que s’ha afirmat que el risc que arribi a Catalunya és zero, les companyies asiàtiques LG i ZTE han informat que no acudiran al congrés.        

La companyia xinesa ZTE també ha anunciat que no assistirà al Mobile World Congress i, per la seva part, la multinacional sud-coreana LG també ha cancel·lat la seva participació «avantposant la seguretat i la salut dels seus treballadors, socis i clients». La decisió «elimina completament el risc d'exposar els treballadors d'LG al virus en viatges internacionals», una activitat que ha esdevingut «molt més restrictiva a LG a mesura que el virus continua propagant-se». Tot i que substituirà el Mobile per «altres actes per anunciar els nous mòbils del 2020».

La direcció del Mobile ha afirmat que  l'impacte del coronavirus és «mínim» i que el certamen se celebrarà amb normalitat, aplicant un programa preventiu per  evitar el risc del coronavirus  que inclou neteja i desinfecció de tots dels punts d'interès com àrees de càtering o pantalles tàctils públiques, entre d'altres. A banda, s’incrementaran els punts d'assistència mèdica i promouran una campanya de prevenció a través de les xarxes i al mateix punt de la fira, també hi haurà material de desinfecció a disposició del públic i es formarà tot el personal en mesures preventives.

També et pot interessar...