Una experta en la família Windsor ha confirmat el que ja és un secret a crits sobre el príncep Guillem i la resta de membres de la Família Reial britànica.
No hi ha dubte que les cares visibles de les diferents Cases Reials europees són tots els seus membres. Tanmateix, darrere d'ells hi ha tot un entramat de treballadors encarregats que tot surti segons el previst.

Per aquest motiu, Lecturas s'ha posat en contacte amb María José Gómez Verdú, experta en protocol, per conèixer com gestionen les diferents monarquies els seus equips de treball.
Però en aquesta ocasió, ha posat el focus en el príncep Guillem i la resta de la família Windsor, una de les monarquies amb l'estructura interna més estricta i jeràrquica.

Abans de parlar del cas britànic, Gómez Verdú ha fet una important reflexió sobre el protocol reial. “Parlar de protocol a les Cases Reials és submergir-se en una coreografia invisible on cada gest, uniforme, salutació i paraula té un propòsit”.
“Però si el protocol cap a fora és visible, el protocol intern, el d'aquells que treballen per a aquestes institucions, és, sens dubte, el més ferri i menys conegut”, ha afegit a continuació.
Una experta en protocol desvela com actua l'equip de treball del príncep Guillem i la família Windsor
Tal com ha apuntat María José Gómez Verdú, “a Buckingham Palace hi treballen prop de 1.000 persones”. A més, ha apuntat que “la seva estructura està jeràrquicament organitzada en departaments”.
Entre aquests equips hi ha The Royal Household, que reuneix des de majordoms i ajudants de cambra fins a jardiners, cuiners i arxivers. “La Casa britànica empra fins i tot palafreners i mossos de quadra reials, ja que encara manté tradicions eqüestres actives”, ha matisat.

Segons l'experta, els empleats que comencen a formar part de l'equip de treball del príncep Guillem i de la seva família han d'acceptar una sèrie de normes molt clares i estrictes. Una cosa que també passa a la Casa Reial espanyola.
“Un dels aspectes més cridaners és el rigor contractual i normatiu. Qui treballa a Buckingham ha de signar acords estrictes de confidencialitat que continuen vigents fins i tot després de deixar la feina”.
Un altre punt comú entre ambdues cases reials és que “no es permet fer fotografies dins del palau”. “Ni revelar detalls de la vida interna, els horaris o els costums dels membres de la família reial”, ha afegit aquesta experta.
A més, existeixen regles espacials. “Molts treballadors tenen zones restringides”. “En alguns casos, fins i tot han de caminar en direcció contrària o per passadissos ocults per no coincidir visualment amb un membre de la reialesa”, ha desvetllat. Tot sota el principi del “servei invisible”.
Un exemple clar és el del Page of the Backstairs. “Una figura que actua com a assistent personal i que coordina entre bastidors cada moviment dels membres reials, garantint que tot flueixi sense entrebancs. Aquests empleats viuen, literalment, entre bastidors”, ha revelat.