Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
pasta de dents

Alerta pel risc a la salut que suposen les pastes dentals amb carbó

En lloc de blanquejar les dents, poden danyar l’esmalt dental i afavorir l’aparició de càries

Un grup de dentistes alerten sobre els perills d'un tipus de pastes de dents que contenen carbó | Cedida

 

Alerta pels possibles perills per a la salut d’un tipus de pasta de dents. Un grup de dentistes internacionals ha publicat un article a la revista mèdica ‘British Dental Journal’ en el qual avisen que  l'ús de la pasta de dents amb carbó pot danyar l'esmalt dental i afavorir l'aparició de càries, en canvi, no serveixen per a blanquejar les dents.

La pasta de dents amb carbó, perjudicial per a la salut

L’article publicat pels científics internacionals explica les evidències que han trobat respecte de les pastes de dents que contenen carbó: «L'evidència que assenyala qualsevol benefici potencial  de la pasta dental amb carbó sobre la pasta normal és molt deficient», ha dit el professor de l'Escola d'Odontologia de la Universitat de Manchester al Regne Unit i un dels coautors del treball, Joseph Greenwall-Cohen.

A més a més, es destaca que hi ha una àmplia varietat de pastes dentals de carbó i pols per a dents i que en l'envàs sovint es declara que aquests productes són «naturals» o «ecològics» o que tenen propietats «antibacterianes» o «antifúngiques». Unes afirmacions que, tal com han detallat els experts, poden persuadir els consumidors que estan comprant una cosa bona per al medi ambient i que els pot ajudar a prevenir o tractar malalties de les genives o altres problemes de salut bucal.

pasta de dents
Les pastes de dents amb carbó no són blanquejants, ni antibacterianes, o antifúngiques | CatalunyaDiari.cat

La pasta de dents amb carbó, sense evidències científiques

«No hi ha proves científiques que aquests productes siguin capaços de desintoxicar la boca, ofereixin activitats antimicrobianes –antibacterians, antifúngiques, antivirals– o remineralitzin l'estructura dental», ha afegit l'investigador de l'Escola d'Odontologia de la Universitat de Maryland, els Estats Units, John Brooks.

De fet, tal com han assenyalat els experts, alguns estudis petits que han analitzat els efectes de la pasta dental amb carbó  han trobat que pot ser massa abrasiva per a l'esmalt dental. I és que,  el carbó de llenya pot erosionar la capa externa d'esmalt en les dents, exposant al teixit interior i augmentant el risc de càries. A més, els investigadors han observat que un terç de les 50 marques de pasta dental amb carbó que van analitzar incloïen argila de bentonita, un mineral que pot contenir sílice cristal·lina, un altre  carcinogen reconegut pel govern federal.

També et pot interessar...