Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del supermercat Esclat.

Un client de Bonpreu es posa les mans al cap pel preu d'un dels seus productes

«5,60€ per 60gr de pinyons potser és un pel massa, no?», explica el client

Bonpreu és referència a Catalunya. Cada vegada són més els clients que aposten per la cadena catalana i això és quelcom que es nota a les xarxes socials. Com més notorietat tens, més et critiquen. I això és quelcom que a Bonpreu i a Esclat els està tocant experimentar en els últims temps. 

Bonpreu i Esclat es compromet amb el consum sostenible i està fent una campanya per ajudar a omplir els carros de compra, amb ofertes i avantatges pels seus clients més habituals. Però, a vegades, sembla que ni així és suficient. 

El problema de la hiperinflació

L'arribada de la crisi econòmica ha fet que la situació s'agreugi i que tots els negocis es vegin afectats negativament. Els supermercats Bonpreu i Esclat no n'han sigut una excepció i s'han vist forçats a  apujar els preus dels seus productes.

Si a la crisi li sumem el fet que molta gent no ha aconseguit recuperar-se de la patacada que va suposar l'arribada de la covid-19, ens trobem que moltes famílies no poden omplir els carros de compra i proveir-se amb tot allò que necessiten.

Tenim sobre la taula una gran problemàtica que és la hiperinflació, sí, molt més que la inflació, que fa que fins i tot els productes més bàsics tinguin un preu desorbitat i amb la precarietat actual molts no s'ho poden permetre.

Una allau de piulades plenes de queixes 

Els clients no estan satisfets i estan donant veu de la situació a través de les xarxes socials. Un usuari de Twitter feia una piulada queixant-se que  el supermercat venia 60 grams de pinyons per 5,60 €. A més, aprofitava per dir que podrien estalviar plàstic, tenint en compte que la meitat del paquet està buit.

El compte oficial de Supermercats Bonpreu va respondre justificant la pujada del preu amb el context inflacionista en què ens trobem actualment. 

Però aquesta no és l'única queixa que ha rebut, si naveguem per Twitter ens trobem amb centenars de persones que es queixen del mateix: Preus alts i mala qualitat dels productes.

Unes queixes que estan passant factura a la reputació de la cadena catalana, però si mirem altres supermercats veiem que la situació és exactament la mateixa o inclús pitjor perquè, al cap i a la fi, la crisi està afectat a tots els negocis del país.