Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lidl

Demanen la retirada d'un netejador dental de Lidl que pot ser perillós per a la salut bucal

Tal com ha explicat el president del Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de la I Regió, Antonio Montero, aquest estri tan sols es pot fer servir en una clínica dental

Lidl
Demanen la retirada d'un netejador dental de Lidl que pot ser perillós per a la salut bucal | Lidl

 

Males notícies per a la cadena de supermercats Lidl, que està venent un producte que podria resultar força perillós per a la salut de les persones. Tal com ha alertat el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de la I Regió —COEM—, la cadena d'origen alemany comercialitza un producte de la marca Nevadent que podria posar en «greu perill» la salut bucodental dels seus consumidors.

Concretament, es tracta d'un «set de neteja dental», segons ha informat FACUA a través d'un comunicat, on aquesta entitat dedicada a la defensa dels consumidors també ha fet patent que ha denunciat la companyia alemanya davant l'Agència Catalana de Consum, així com n'ha reclamat la retirada immediata del mercat.

Els odontòlegs alerten del perill del netejador

En aquest sentit, el problema ve marcat per les altíssimes revolucions amb què compta l'estri. I és que, tal com ha fet patent el president del COEM, Antonio Montero, «el polidor no es pot fer servir fora de la clínica dental».

Lidl
Els odontòles avisen que el netejador pot cremar les dents | Lidl

 

Així les coses, l'empresa presenta el producte com una eina que «ajuda a reduir la tosca de les dents» i que «elimina fàcilment la placa dental amb 10.000 revolucions per minut». Però, en realitat, els odontòlegs han detallat que precisament la velocitat a la qual arriba pot arribar, fins i tot, a cremar les dents.

Demanen la retirada del mercat del producte

Per aquest motiu, i mentre el producte segueixi circulant pel mercat, el Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs demana a la gent que no compri aquest producte, i que si han de reparar algun dany de la seva boca que hagi estat causat pel netejador en qüestió, no dubtin a visitar el seu dentista de confiança.

Per la seva banda, la COEM ja ha contactat amb l'Agència Espanyola del Medicament i Producte Sanitari —AEMPS— per informar-la de l'existència i la venda d'aquest producte, per tal que es produeixi el cessament de la seva comercialització en el mercat.  

També et pot interessar...