Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de iogurts de La Fageda

La Fageda activa un servei per millorar l'ocupabilitat de persones amb trastorns mentals

Aquest servei prelaboral s'ha creat de manera conjunta entre La Fageda Fundació i la Xarxa de Salut Mental

La Fageda ha posat en marxa un servei prelaboral per millorar l'ocupabilitat de persones majors d'edat amb diagnòstic de trastorn mental. Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, s'ha creat de manera conjunta entre La Fageda Fundació i la Xarxa de Salut Mental i s'oferirà a quinze persones de la comarca.

El nou servei té com a objectiu de dotar les persones amb algun tipus de trastorn mental de més autonomia

L'objectiu d'aquesta novetat és millorar l'ocupabilitat de les persones amb trastorns mentals, que es tracta d'un grup social amb un alt risc d'atur, i oferir-los més opcions de formació i pràctiques a La Fageda. L'accés al servei no suposarà la firma de cap contracte laboral i l'estada en aquest es limitarà a 36 mesos, temps previst per garantir l'assoliment dels objectius.

El nou servei prelaboral de La Fageda té com a finalitat d'ajudar a adquirir hàbits personals i laborals a les persones que presenten algun tipus de trastorn mental,  a més de dotar-les d'un grau de confiança i autonomia. Es tracta d'un recurs inclòs en la cartera de serveis socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

La Fageda estudia la creació de més serveis que beneficiïn altres col·lectius de risc

Els candidats d'aquest servei són derivats des de la  Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa (Hospital d’Olot i Comarcal) i són persones que, tot i presentar una problemàtica social derivada de malaltia mental, es troben en una situació estable. D'aquesta manera, tot i que en la majoria de casos no s'ha treballat mai, són persones que poden afrontar nous reptes.

El servei comptarà amb un equip de professionals, encarregats i monitors que els acollirà a les pràctiques, durant les hores de formació i ocupació.  És un servei prelaboral que amplia l'activitat de La Fageda Fundació, que recentment ha creat l’Empresa d’inserció El Faig, S.L. i estudia obrir el ventall de serveis a nous col·lectius en risc d’exclusió.

Un 80% de les persones amb un trastorn mental diagnòstic es troba a l'atur

Des que es va crear,  La Fageda ha treballat per inserir laboralment i socialment persones de la comarca amb discapacitat psíquica i trastorns mentals.  Actualment, la taxa d'atur en persones amb un diagnòstic de malaltia mental, com podria ser esquizofrènia, patologia dual o depressió greu, se situa al voltant del 80% a l'estat espanyol.

La Fageda Fundació va ser creada l’any 1982 i, a banda de portar una granja de vaques de llet i fabricar iogurts, postres, gelats i melmelades; també presta serveis d’habitatge i de lleure. Un dels seus distintius és el suport laboral que donen a persones amb discapacitat psíquica, malalties mentals cròniques o que estan en situació de risc social, ja que conformen un 70% de les persones que treballen o estan ocupades per les diferents entitats que conformen La Fageda.

També et pot interessar...