Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una catifa mig enrotllada a terra i un cercle amb diversos productes de neteja

Les meves catifes llueixen tan impecables com el primer dia: truc de neteja definitiu

Amb aquests senzills trucs, les teves catifes semblaran noves

Les catifes poden ser un dels millors objectes per decorar la nostra casa. Habitacions, salons, menjadors i, en definitiva, qualsevol racó pot lluir-hi molt bé. Ara bé, el que també hem de tenir en compte és que, el que tenen de boniques, ho tenen de brutes.

I és que no és cap misteri dir que les catifes són, sens dubte, un dels elements que més pols i brutícia pot acumular. Per aquesta raó, si vols dur a terme el seu manteniment i no renunciar-hi, el que mostrarem a continuació et pot servir. Pren-ne nota!

La millor manera de mantenir les teves catifes impol·lutes

És igual si és gran, si la col·loques al centre del saló o als dos costats del llit. Des de les catifes de cabell fins a la catifeta que utilitzes al bany requereixen la mateixa cura. I és que, molt a desgrat nostre, tot i que ens ofereixen decoració també ens donen molts maldecaps.

Siguem sincers, a ningú li agrada passar-se el dia netejant, i encara menys zones on hi ha una acumulació de pols i nius d'àcars. Tot i això, tampoc volem renunciar a mantenir la nostra llar bonica i amb estil.

Aleshores, què se suposa que hem de fer? Doncs bé, la resposta és tan senzilla com no renunciar a les catifes. Per a la teva sort, hi ha la compatibilitat perfecta entre lluir una excel·lent decoració i no malgastar hores del teu dia netejant.

Així doncs, si vols mantenir aquest objecte de casa teva de manera impol·luta, t'aconsellem que tinguis en compte una sèrie de passos. Si els duus a terme tal com t'explicarem, aconseguiràs mantenir la teva llar amb un ambient net i saludable.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Muntatge amb un home netejant la catifa amb un aspirador al saló i un cercle amb dues mans amb guants fregant una catifa amb un drap
Seguint aquests passos aconseguiràs que les teves catifes semblin noves | Elnur, Arturmarciniecphotos

1. Aspirar la catifa

El primer pas per aconseguir aquest propòsit és aspirar regularment. Pot semblar obvi, però fer aquesta tasca requereix constància, i més especialment si tenim catifes a casa. En aquest cas, el que has de fer és passar l'aspiradora per tota la catifa, assegurant-te que s'elimina la brutícia i la pols.

2. Netejar les taques

Un cop hagis fet això, és moment de centrar-se en les taques. Si observes taques visibles a la catifa, el millor és tractar-les de manera immediata. Per això, utilitza un netejador de taques específic, i procura no fregar amb molta força o malmetràs les fibres de la catifa.

3. Netejar en profunditat

Tot seguit, farem una neteja una mica més profunda. Quan ja hàgim dut a terme els passos anteriors, agafarem una màquina netejadora de catifes. Si no en disposem, també podem optar per contractar un servei professional de neteja de catifes.

Muntatge d'una persona netejant el sofa amb un esprai un drap i una foto d'un raspall
Si veiem taques, el millor és tractar-les immediatament | Getty Images

4. Deixar assecar

Un cop tinguem neta la catifa, tocarà la part de l'assecat. Aquí és important fer-ho de forma adequada, sobretot per evitar la floridura o les males olors. La millor manera d'assecar les catifes és obrir les finestres, o si no, utilitzar ventiladors.

Per acabar, però no menys important, seria adequat no oblidar-te de seguir amb regularitat aquests passos. Perquè això no passi, el que t'aconsellem és que duguis a terme un manteniment regular de neteja, i si és possible, netejar-les amb més freqüència.

Altres aspectes a tenir en compte

Moltes persones passen per alt els consells que acabem d'esmentar. En canvi, opten per recórrer a la rentadora. En aquest sentit, hem de tenir present que un mal ús podria danyar les nostres catifes.

I és que ficar-les en aquest electrodomèstic no és precisament l'opció més adequada. Recordem que les rentadores estan dissenyades per a peces de mida més petita, i les catifes són tèxtils grans i poc flexibles. Davant del dubte, el millor és portar-lo a una tintoreria.