Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de l'exterior d'un supermercat Lidl.

La notícia que ja han confirmat sobre Lidl i deixa Mercadona tremolant

La cadena valenciana no pot perdre de vista el seu competidor

Avui dia hi ha moltes cadenes de supermercats entre les quals escollir on volem fer la compra. Per això mateix, la competència entre totes fa que s'esforcin per ser l'escollida. En aquest sentit, els resultats són visibles quan es fan públics els estudis de vendes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!

Recentment, s'ha conegut l'informe 'Balanç de la Distribució', realitzat per la consultora Kantar Worldpanel. Ha estat el seu director de Retail qui s'ha encarregat de donar les dades que han obtingut. El període de l'estudi se centra en els primers vuit mesos d'aquest 2023.

Aquest informe ens ha permès saber que Mercadona no s'hauria de descuidar, ja que té la competència guanyant-li terreny. La seva hegemonia pot ser que no sigui eterna si no es posa les piles. Cadenes com Lidl cada cop van guanyant més adeptes i això es nota en els resultats obtinguts.

Lidl s'acosta perillosament a Mercadona

Quan veiem que una cadena està pujant en vendes, directament és perquè n'hi ha una altra que les està perdent. La població és més o menys la mateixa, cosa que passa que els clients van escollint on comprar. Per això mateix, l'estratègia que se segueixi és determinant per canviar aquestes xifres.

L'informe que recentment ha vist la llum reflecteix que la cadena de supermercats Lidl és la que més ha augmentat des de començament d'any. Concretament, ha pujat 0,6 punts percentuals respecte de l'any passat. Això suposa que ja hagi arribat al 6,3% de quota.

Vista exterior d´una nova botiga de Lidl a Espanya amb 2 logos a la vista i llum a l'interior
Lidl, cada cop més a prop d'assolir l'èxit de Mercadona | Lidl

L'èxit de Lidl es pot explicar amb la manera de treballar. I és que podem veure com setmanalment tenen noves ofertes, incloent-ne altres d'addicionals al llarg de la setmana. Així mateix, la relació qualitat-preu dels seus productes és destacable per la clientela.

Hi ha un altre aspecte que a la presentació de l'informe també es va destacar. I és l'etiquetatge que té els articles, cada cop més clar per al client. A això se suma que la distribució de les seves botigues cada cop és més senzilla, «simplificant el mobiliari per tornar als orígens del discount».

Com ja hem dit, si una cadena puja és perquè una altra està baixant; i la cara negativa li ha tocat a Mercadona. Tot i així, la cadena valenciana ha continuat pujant, però no de la manera que esperaven. Si escau, els ha salvat l'anunci de la baixada de preu de 500 articles.

De tota manera, la cadena de Juan Roig continua destacant per sobre de la seva competència amb una quota que supera el 26%. Així mateix, a la majoria de les categories tenen un paper destacat. Però això no impedeix que les cadenes que venen darrere estiguin pujant.

Muntatge amb la foto de Mercadona i de Juan Roig
La cadena de Juan Roig continua destacant, amb una quota que supera el 26% | Catalunya Diari

El grup Dia nota la venda de les botigues

A l'altra cara de la moneda ens trobem amb els supermercats Dia, que té el descens més gran de quota. Concretament, ha patit una caiguda de 0,4 punts que li ha fet baixar al rànquing fins al cinquè lloc. En aquest cas, el que ha influït és la venda de més de 230 de les botigues del nostre país a la cadena Alcampo.

Pel que fa a la resta de les cadenes que operen al país, la segona posició del rànquing és per a Carrefour, amb un 9,9% de quota. Si escau, els hipermercats són els que ajuden que els clients acudeixin als seus establiments. A més, també tenen un ampli nombre d'ofertes.

Ja al quart lloc ens trobem amb el grup Eroski amb un 4,4%, el Consum en sisè (3,4%), Alcampo al setè (3,1%) i Aldi al vuitè (1,5%). Totes aquestes cadenes han vist com la seva quota pujava més o menys. Això és important per al seu desenvolupament.