L'OCU elabora un llistat amb els millors gaspatxos de supermercat

Els que més puntuació han rebut són els que estan elaborats amb productes de millors qualitats, amb menys additius i amb una harmonia entre sabor, textura i calories

El gaspatxo és el plat estrella de l'estiu | Cedida

Amb l'arribada del bon temps, deixem de banda les sopes i donem pas a plats líquids i refrescants com els gaspatxos. Donat l'elevat consum d'aquest producte durant els mesos d'estiu, l'OCU (l'Organització de Consumidors i Usuaris), ha elaborat una llista en la qual es classifiquen els millors gaspatxos, d'acord amb els seus ingredients.

No cal dir que aquells que més puntuació han rebut són els que estan elaborats amb productes de millors qualitats, amb menys additius i amb una harmonia entre sabor, textura i calories gairebé perfecte.

Aliada, la marca blanca d'El Corte Inglés

En el primer lloc de la llista apareix el gaspatxo tradicional de Aliada, la marca blanda d'El Corte Inglés. Amb una puntuació de quatre punts sobre cinc, els tastadors han destacat que és un producte que conté 2,7 grams de greix i 2,9 de sucre procedents de l'oli d'oliva i les verdures triturades. Es comercialitza en envasos d'un litre i suposen un total de 420 calories, el 20% de les recomanades.

La marca blanca d'El Corte Inglés
Aliada és la marca blanca d'El Corte Inglés | El Corte Inglés

 

Gaspatxo Tradicional, també d'El Corte Inglés

En segon lloc, tot i que amb la mateixa puntuació, se situa el gaspatxo Tradicional, també d'El Corte Inglés. En aquest cas, el percentatge de greixos i sucres és una mica elevat en comparació amb l'anterior: un 3 i uns 2,7 grams, respectivament. Referent al total de calories en un envàs d'un litre són de 450.

Gaspatxo d'El Corte Inglés
El Corte Inglés té bons gaspatxos | El Corte Inglés

 

El Chef Select de Lidl

En tercer lloc apareix el gaspatxo tradicional de Chef Select, comercialitzat per Lidl. En aquest cas, el producte ha rebut tres de les cinc estrelles. Té 50 calories per cada 100 ml i, igual que els altres dos anteriors, el percentatge de greix i sucre procedeixen d'ingredients naturals rics en vitamines i greixos monoinsaturats.

El gaspatxo de Lidl
El gaspatxo de la marca blanca de Lidl és el Chef Select | Lidl

 

 

El Santa Teresa

El gaspatxo de la marca Santa Teresa, per la seva banda, ha rebut quatre de les cinc estrelles o és el més calòric amb un 51,1% de calories per cada 100 ml. A més a més, en comparació amb la resta de gaspatxos que tenen un preu d'1,50 euros, aquest val més del doble, ja que no és una marca blanca. 

Gaspatxo Santa Teresa
El Santa Teresa és el més car | Santa Teresa

 

Don Simón també fa gaspatxos

Don Simón no només és famós pels vins o sucs, també fa gaspatxos, tot i que, segons l'OCU, d'una qualitat nutricional menor que la resta. Els especialistes li va donar un total de tres punts sobre cinc, tot i que van reconèixer que era el que millor sabor tenia. En relació a les calories per cada 100 ml, tenia 37 i un total de 2,2 grams de greixos i 1,9 de sucre.

El gaspatxo de Don Simón
El gaspatxo de Don Simón és un dels de menys qualitat | Don Simón

 

 

Els de Supersol

El gaspatxo de Supersol empata amb l'anterior i presenta la mateixa quantitat de calories, greixos i sucres. Això no obstant, hi ha una diferència quant a la quantitat de fibra, ja que el de Supersol només conté 0,2 grams.

Gaspatxo de la marca Supersol
Supersol ha estat una altra de les marques analitzades | Supersol

 

Els tres de Mercadona

Finalment, el gaspatxo andalús, tradicional i suau d'Hacendado, la marca blanca de Mercadona, va aconseguir tres de les cinc estrelles de l'OCU, i quatre de cinc en l'altra. Cal destacar que l'andalús és dels pocs del mercat que conté pa, el tradicional té un sabor molt més intens i el suau, tot i que té menys ceba, té més sal.

Els gaspatxos del Mercadona
Els tres gaspatxos de la marca Hacendado | Mercadona

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari