crema del sol

L'OCU demana que es retirin dues cremes solars infantils del mercat

Els resultats han demostrat que dues de les 17 cremes analitzades no ofereixen la protecció solar que indiquen

Ara que arriba l'estiu, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un estudi comparatiu entre 17 cremes solars  per tal de verificar l'índex de protecció que tenen realment. Per a fer-ho s'ha centrat en les cremes solars infantils que presenten un factor de protecció molt elevat (SPF 50+) i que es venen en formats de fàcil aplicació com és el cas dels polvoritzadors (aerosols i esprais). 

L'anàlisi comparativa de les 17 cremes es va fer tot seguint les normatives europees. A les proves es va calcular el SPF que és aquella que indica el nivell de protecció que ofereix la crema davant els raigs UVB i també es va mesurar la radiació UVA  capaç de traspassar una capa de crema de determinada densitat.

'ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+' ofereix SPF 15

Un cop obtinguts els resultats l'OCU ha demostrat que dues de les 17 cremes analitzades ofereixen en realitat un factor de protecció inferior a aquell que es mostra a l'etiquetatge. El cas més alarmant és el de la crema 'ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+', tot i que l'etiqueta assegura que la protecció és de SPF 50+, en realitat no supera la protecció mitjana amb un SPF 15.

ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+
ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+ | cedida

 

‘Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+’ té SPF 30

El segon cas detectat és el de la crema solar ‘Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+’, que tampoc disposa d'una protecció molt alta com indica la marca sinó que aquesta és alta amb un SPF 30. A més, 'ISDIN Fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+', segons els resultats de la segona prova, tampoc ofereix la protecció contra la radiació UVA que s'indica a l'etiqueta del format mentre que la segona crema solar sí que ho fa.

Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+
‘Babaria Infantil Spray Protector SPF 50+’ també té una protecció inferior a la indicada | cedida

 

Els resultats han estat enviats a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i s'ha sol·licitat la retirada d'aquestes dues cremes del mercat. A més, es demana que es posi fi al seu ús perquè pot suposar un risc potencial per a la salut i, sobretot, en el cas de la crema solar infantil ISDIN.

També et pot interessar...