L'ús de cremes de protecció solar no és exclusiu de l'estiu

L'OCU revela el llistat de les 5 millors cremes solars del mercat

Mitjançant proves de laboratori i de consumidors, l'OCU ha analitzat les millors cremes solars i els ha atorgat una puntuació

Per tots és sabut els afectes de l’exposició solar prolongada sense cap mena de protecció, ja que propicia les taques a la pell i les arrugues, tot i que  la conseqüència més greu a llarg termini és el càncer de pell.

Per això resulta molt important saber que són els rajos UVA els que provoquen cremades a la pell i que en canvi, els anomenats rajos UVB són els culpables de causar alteracions químiques, ja que afecten les capes més profundes de la pell. 

 

 

Les millors cremes solars, segons l'OCU

Per evitar, doncs, que els rajos del sol afectin els nuclis de les nostres cèl·lules i provoquin canvis irreversibles, tenim les cremes solars. Cal aclarir però, que contràriament al que habitualment es pensa, el factor de protecció no indica el grau de protecció sinó la duració d'aquesta. Amb això també cal tenir en compte que aquesta barrera durarà menys si ens banyem, ja que el contacte amb l’aigua disminueix la seva eficàcia, i per tant, és necessari tornar-se’n a posar després de banyar-se. Per ajudar-nos a escollir la millor opció, l'OCU ha analitzat les 5 millors cremes solars del mercat i les ha valorat, obtenint el següent llistat:

 

Biotherm Spray Solaire Lacté

En primera posició i com a producte millor valorat, trobem aquesta crema que ha obtingut una puntuació de 72 punts sobre 100. Un dels punts a favors que els usuaris n'han remarcat és que no deixa efecte blanc sobre la pell; la crema es ven en efecte spray i el pot de 200 ml costa 28 euros.

La crema solar de Biotherm, la primera de la llista
La crema solar de Biotherm, la primera de la llista | CEDIDA

 

Garnier Delial Solaire Spray

Amb també 72 punts i empatada amb l'anterior, trobem la crema solar de Garnier, de la qual se'n destaca el bon etiquetat, factor que l'OCU es mira amb lupa. Els usuaris també en van destacar el fet que no deixi marca blanca en la seva aplicació. Comercialitzada en spray,  el pot de 300 ml costa 14,55 euros.

La crema de Garnier ha rebut 72 punts de 100
La crema de Garnier ha rebut 72 punts de 100 | CEDIDA

 

Nivea Sun Protege & Broncea

La crema de Nivea empata també amb les anteriors a 72 punts. Tot i que ha estat la millor valorada pels usuaris, en un aspecte ha quedat per sota de les altres: la textura enganxosa que deixa a la pell un cop aplicada. Costa 15,55 euros els 300 ml.

La crema Nivea, la millor valorada pels usuaris
La crema Nivea, la millor valorada pels usuaris | CEDIDA

 

La Roche Posay Anthelios

Les cremes de La Roche segueixen de ben a prop les anteriors marques, amb 71 punts sobre 100. La crema destaca per  la seva bona absorció, pel seu bon perfum, i perquè amb prou feines deixa rastre blanc a la pell de l'usuari. Costa 16 euros el pot de 250 ml, i l'spray de 200 ml, té un preu de 13,70 euros.

La crema 'Roche Posay Anthelios'
La crema 'Roche Posay Anthelios' | CEDIDA

 

Aptonia spray

Aquesta crema solar del Decathlon ha obtingut una puntuació de 71 punts en el llistat. La millor puntuació la va obtenir a les proves de laboratori, i els usuaris en destaquen que no deixa rastre blanc després de la seva aplicació. Aspectes que  no van tenir tant d'èxit entre els usuaris van ser la seva textura i el perfum. Costa 9 euros el pot de 150 ml.

La crema solar de Decathlon
La crema solar de Decathlon | CEDIDA

 

També et pot interessar...