Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Home sorprès mirant el telèfon davant una botiga MediaMarkt.

Si has rebut això de MediaMarkt, ves amb compte: l'estafa ja ha començat

Diversos clients de MediaMarkt han estat víctimes d'una estafa sofisticada a través de correu electrònic

Recentment, diversos clients de MediaMarkt han estat víctimes d'una estafa sofisticada. I és que una nova onada de correus electrònics fraudulents està suplantant la identitat de MediaMarkt, la reconeguda cadena de botigues d'electrònica.

Aquests missatges fraudulents es presenten com a comunicacions oficials de MediaMarkt, però en realitat estan dissenyats per enganyar els destinataris i robar les seves dades personals.

Els estafadors estan enviant missatges que imiten amb cura el disseny i el to de les comunicacions oficials de MediaMarkt, prometent atractius premis a canvi de completar enquestes o seguir enllaços.

Una dona amb suèter groc està dreta davant d'una botiga MediaMarkt amb expressió seriosa.
Recentment, diversos clients de MediaMarkt han estat víctimes d'una estafa | catalunyadiari.com

Si heu rebut aquest correu electrònic de MediaMarkt, aneu amb compte

Els correus electrònics fraudulents solen portar l'assumpte “Estimat client de Media Markt” i prometen productes gratuïts. A canvi de completar una enquesta, prometen regalar alguns productes com un MacBook Pro.

Amb un cridaner vermell —el qual no has de prémer sota cap concepte— et convida que comencis ara aquesta enquesta. Si prems el botó esmentat, podries començar a tenir problemes.

Tot i això, hi ha diversos senyals que delaten l'engany. En primer lloc, l'adreça de correu des d'on s'envien aquests missatges no correspon a les oficials de MediaMarkt, sinó a adreces sospitoses com ara support@mediacoolhunting.com.

Imatge d'una promoció de MediaMarkt que mostra diversos electrodomèstics de cuina i utensilis, amb el text
El correu fraudulent des del qual es fan passar per MediaMarkt | Redes sociales

A més, el nom de l'empresa apareix separat, no junt, un detall que també delata que és un engany.

Per altra banda, el correu inclou una imatge característica. Es tracta d'una imatge que sembla d'estoc on posa: “El número u d'Europa”.

En fer clic als enllaços inclosos en aquests correus, els usuaris són redirigits a llocs web que imiten l'aparença de la pàgina oficial de MediaMarkt. Aquests llocs falsos utilitzen els colors i el logotip de la marca per semblar legítims, però el seu objectiu és recollir informació personal de les víctimes.

Dona molesta mirant el telèfon davant una botiga de MediaMarkt.
Per no caure en aquest engany, vigila amb certs detalls | Google Maps, Getty Images de fizkes, catalunyadiari.com

Com identificar aquesta estafa?

Per no caure en aquest parany, és fonamental parar atenció a certs detalls:

  • Adreça del remitent: Verifica que el correu provingui d'una adreça oficial de MediaMarkt (per exemple, noreply@mediamarkt.es).
  • Enllaços i dominis: Assegureu-vos que els enllaços portin a la pàgina oficial de MediaMarkt (mediamarkt.es) i no a dominis desconeguts o sospitosos.
  • Ofertes sospitoses: Si una oferta sembla massa bona per ser veritat, probablement ho és. MediaMarkt no regala productes cars simplement per omplir enquestes.
  • Cadenat de seguretat: Quan introduïu qualsevol pàgina on hàgiu de proporcionar informació personal, verifiqueu que l'adreça comenci amb “https://” i que hi hagi un cadenat de seguretat a la barra d'adreces del navegador.

Si rebeu un correu o missatge de text que sembla sospitós, no hi interactueu. Elimina-ho immediatament i, si és possible, bloqueja el remitent.

També és recomanable informar MediaMarkt i les autoritats corresponents perquè puguin prendre mesures sobre això.