Retiren diversos formatges francesos venuts a Espanya per listeriosi

Són tres lots de productes de llet crua de la marca Sas Le Moulins

Són 3 lots de formatges de l'empresa Sas Le Moulins | La Coctelera

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una nova alerta per productes alimentaris contaminats amb listeriosis. Concretament, s'han retirat uns formatges francesos on s'han detectat els bacteris «Listeria mocytogenes»,  a més de l'«Escherichia coli», coneguda també com a E-coli.

Han estat les autoritats alemanyes les primeres a donar l'alarma sobre la presència d'aquests microorganismes en diferents lots de formatge de llet crua produïts per una companyia francesa. Es tracta de Sas Le Moulins, una empresa de la localitat de Moulins, al centre de França.

Demanen tornar els productes als establiments on s'han comprat 

Tot i que ha sigut Alemanya qui ha detectat la contaminació, l'AESAN ha confirmat que aquesta companyia, amb Registre Sanitari FR 09.214.001 CE, ha venut tres lots dels seus lactis a Espanya. Són els següents: 

  • Moulis cremier, lot 19163112, data de caducitat 01/12/2019
  • Moulis vache, lot 19199118,data de caducitat 05/12/2019
  • Bethmale de Marterat Vache, lot 19199118, data de caducitat 20/12/2019

El Sistema Coordinat d'intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) ha enviat la informació a les diferents comunitats autònomes demanant la retirada immediata dels productes. Aquesta agència estatal ha fet un comunicat on recomana als consumidors que hagin pogut comprar-los que «s'abstinguin de consumir-los i els retornin al punt de comprar».  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari