Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ikea

Retiren uns pitets infantils d'Ikea que poden provocar asfíxia

La companyia s'ha compromès a retornar els diners a tots aquells clients que hagin adquirit algun d'aquests productesLa companyia s'ha compromès a retornar els diners a tots aquells clients que hagin adquirit algun d'aquests productes

Ikea
Retiren uns pitets infantils d'Ikea que poden provocar asfíxia | Ikea

 

Ikea s'ha vist obligada a retirar uns pitets infantils que comercialitzava després de conèixer que podien provocar asfíxia. Tal com ha informat FACUA, els productes en qüestió són de la marca Matvra i de color blau i vermell, si bé han fet patent que els pitets amb el mateix nom però de color verd i groc i amb estampats de fruites i verdures no suposen cap perill, ja que el material i el disseny són diferents.

El botó del pitet es pot despendre

El problema recau en el botó del producte que, tal com ha fet patent l'associació Consumidors en Acció, pot caure en el moment de retirar-lo o fins i tot el mateix bebè podria mossegar-lo i acabar ennuegant-se.

En aquest sentit, la companyia sueca ha informat que dos nadons de Noruega i Regne Unit han patit casos d'asfíxia, motiu pel qual s'ha procedit a la retirada total del producte. Amb tot, han deixat clar que cap dels afectats ha requerit atenció sanitària.

Ikea es compromet a retornar els diners

Arran de la polèmica, Ikea ha fet una crida als usuaris que hagin adquirit aquest producte per tal que els retornin. A més, la firma s'ha compromès a retornar tots els diners sense que els clients hagin de presentar el rebut corresponent de la compra. No només això, sinó que també han aturat la comercialització i producció dels productes afectats.

La directora de Negocis d'Ikea a Suècia, Emelie Knoester, s'ha pronunciat al respecte i ha declarat el següent: «La seguretat dels nostres clients és la nostra principal prioritat, per això hem decidit retirar del mercat el pitet infantil Matvra, Blau/Vermell 2-pack com a mesura preventiva».   

També et pot interessar...