Retiren dels supermercats de l'Estat una coneguda salsa

S'aconsella que totes aquelles persones que presentin alguna mena d'al·lèrgia a la soja o l'api, prescindeixin del seu consum

Es tracta d'una salsa de pebre molt coneguda a totes les cases | Pixabay

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (Aesan) ha informat d'una nova alerta sanitària en detectar soja i api no especificats en l'etiquetatge d'una salsa de pebre que fabrica la marca Verstegen.

Concretament, es tracta del lot 1005833316 i data de consum preferent 10/10/2020. Per tant, s'aconsella que totes aquelles persones que presentin alguna mena d'al·lèrgia a aquests dos ingredients, prescindeixin del seu consum. D'igual forma, tranquil·litzen a la resta de consumidors, ja que si no tenen cap contraindicació amb aquests aliments, no tindran cap problema de salut en consumir-la.

Es ven en envasos de plàstic de 480 mil·lilitres

Tal com ha avançat 'El Caso', aquest producte es ven en envasos de plàstic de 480 mil·lilitres i s'ha comercialitzat a Catalunya, Andalusia, Múrcia, València, Madrid, Castella-la Manxa, Extremadura, Castella i Lleó, Aragó i les Illes Balears.

Cal destacar que, en aquest cas, ha estat la mateixa marca la qual ha detectat aquestes traces de soja i api en el producte. En adonar-se de la presència d'aquests al·lèrgens, va avisar a les autoritats sanitàries dels Països Baixos, on té la seu. Després la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) ha enviat una notificació a tots els països on es distribueix aquesta salsa.

Altres recents alertes sanitàries relacionades amb el menjar

Queda poc pel Nadal, i la majoria de famílies ja tenen segurament decidit quins seran els productes que no poden faltar a taula aquests dies tan especials. En moltes llars, segurament hi haurà presència de diverses varietats de marisc, però cal anar amb compte amb quins i quina quantitat es consumeix, segons una alerta de Sanitat, que recomana «limitar la seva ingesta», sobretot advertint del perill de xuclar els caps

I és que segons l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) la carn fosca en aquesta part del cos de certs crustacis conté altes quantitats de cadmi. Adverteixen que aquest mineral, sense cap funció biològica, es pot acumular sent tòxic pels ronyons, arribant a produir problemes renals i «a llarg termini càncer». 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari