Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Passadís d' "snacks" a l'interior d'un supermercat

Els 3 supermercats més barats de Catalunya: ni Mercadona, ni Bonpreu, ni Lidl

La capital catalana té els supermercats més cars en tot el país

Barcelona és una de les ciutats de l'Estat que té els supermercats més cars, segons indica l'informe anual de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). L'entitat ha analitzat les diferents cadenes de supermercats i ha vist que entre establiment i establiment de la mateixa empresa pot variar de forma considerable el preu.

S'eixampla la diferència entre el més car i el més barat

En l'anàlisi s'han determinat els supermercats més barats de tota Catalunya i la diferència entre l'establiment més car i el més barat és de 163 euros al mes.

De fet, aquesta bretxa s'ha eixamplat respecte a l'any passat, quan els consumidors podien estalviar-se fins a 129 euros mensuals si feien les seves compres en l'opció més barata.

L'OCU determina els supermercats més econòmics de Catalunya

Tots tres es troben a Barcelona i la seva àrea metropolitana. El primer, el més barat, és el supermercat de Alcampo  de l'avinguda Diagonal de Barcelona. El seu índex mitjà de preu de compra mensual és de 111 euros. El segon i el tercer més barats, així mateix, també son supermercats de la firma Alcampo. 

El segon més barat és l'Alcampo a Sant Adrià del Besòs, a l'Avinguda Platja; on la seva compra mensual se situa en uns 114. I el tercer —oh, sorpresa!, també de la firma Alcampo— està a Eslugues de Llobregat, al Centre Comercial Finestrelles. 

Alcampo 'mana'

De fet, dels 15 supermercats més barats que l'OCU destaca a Catalunya, els tres primers són propietat de l'Alcampo. La cadena francesa també controla el local més low cost de tot l'Estat, situat a la ciutat de Vigo.

Les segones cadenes que s'han posicionat com a més barates a Catalunya són Consum i Mercadona.  Amb aproximadament 120 euros mensuals es podria fer la compra en ambdós establiments.

Els supermercats més cars segons l'estudi realitzat per l'OCU

A l'altre cantó de la balança, l'OCU també ha determinat els supermercats més cars de tota Catalunya. En primera posició es troba la botiga Suma  de la Ronda de Guinardó a Barcelona.

Però la cadena que surt més malparada en aquesta llista és la Sorli, que ocupa cinc espais a la llista dels 15 supermercats més cars. La seva política de preus fa que aparegui com a una de les empreses més cares per comprar.

Per a dur a terme aquest estudi, l'OCU ha analitzat 184.126 preus en 1.225 supermercats. A causa de la inflació, la despresa en alimentació ha augmentat un  2,6%, uns 5.113 euros anuals