Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un local de Viajes El Corte Inglés

Viajes El Corte Inglés presenta un nou ERTO per a 4.748 empleats

Demanen que s'allargui fins al 31 d'agost del 2021

Imatge d'un local de Viajes El Corte Inglés
Demanen que s'allargui fins al 31 d'agost del 2021 | Catalunya Diari

Viajes El Corte Inglés ha traslladat als sindicats la seva proposta inicial per a un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectaria en principi a 4.748 treballadors amb una vigència des de l'1 d'octubre d'aquest any fins al 31 d'agost de l'any 2021. 

Aquests són els principals termes del nou ERTO que planteja l'empresa, segons ha informat Comissions Obreres (CC.OO.), la qual ha explicat que des de Viajes El Corte Inglés els hi han expressat en la primera reunió de la taula de negociació del nou ERTO que la crisi derivada de la Covid-19 és més greu del que semblava en un principi, amb una caiguda de vendes «més superiors al previst». 

Per això, l'empresa planteja noves mesures que passen per un ERTO que afectaria un total de 4.748 treballadors, quedant fora per circumstàncies de logística alguns departaments estratègics, entre ells Recursos Humans. 

Tancament temporal de 277 delegacions

En concret, es planteja un augment del percentatge d'ERTO de fins al 80% a les noves àrees i departaments de Viajes El Corte Inglés, excepte casos concrets com venda a través de la web.

Per poder executar aquests percentatges es pretén tancar temporalment 277 delegacions de les 420 actuals, en la seva majoria mixtes, traslladant als treballadors mentre duri l'ERTO als punts de venda més propers, preferentment centres comercials. 

El sindicat assenyala que tot això implica la tramitació d'un nou ERTO, el qual suposa una nova baixa i alta al SEPE. Afegeix que, segons l'empresa, el principal objectiu de tot aquest procés és el manteniment de tots els llocs de feina. 

Per a CC.OO., les mesures són «tremendament dures» en recaure el gran pes de la crisi «novament» en els treballadors. La pròxima reunió entre l'empresa i sindicats per a negociar l'ERTO a l'empresa està prevista per a aquest dilluns.

El Corte Inglés pren la decisió més difícil a Catalunya per falta de clients

La crisi del coronavirus està afectant molt més del que es voldria als negocis, fins i tot a aquells que semblaven indestructibles. És el cas de El Corte Inglés, qui s’ha hagut de desprendre de centenars dels seus establiments situats arreu del país.

A Catalunya, la pèrdua més gran se l’emporta la ciutat comtal. Barcelona ciutat perd dos dels seus centres més importants de El Corte Inglés, situats a la zona de l’avinguda de la Meridiana. Un d’ells és el que està situat al centre d’Hipercor, mentre que l’altre és el de Can Dragó.

El Corte Inglés situat a Hipercor compta amb més de 18.000 metres quadrats, formant dos centres separats per una petita plaça. Aquest establiment també forma de la història, ja que la banda terrorista ETA va planejar un atemptat contra aquest Hipercor l’any 1987.

El negoci situat a Can Dragó és, de fer, l’últim que va ser inaugurat a Barcelona fa ara 15 anys. Les expectatives eren molt altes i per això es van invertir més de 120 milions d’euros en la seva construcció. Malauradament, no ha complert els objectius que s’havien proposat i se situa com un dels menys rendibles de la capital catalana.