La Costa Brava podria acollir el segon refugi de dofins del m贸n

La decisi贸 final dependr脿 de l鈥橭NG Nova Euc脿ria, que estudia si les condicions d鈥檃quest punt del litoral de Girona s贸n 貌ptimes per albergar aquests animals marins captius ara mateix
Imatge d'un exemplar de dof铆 | Cedida
 
 

La Costa Brava 茅s una ferma candidata per poder acollir el segon refugi de dofins de tot el m贸n. En aquest sentit, l鈥橭NG Nova Euc脿ria est脿 estudiant si es donen les condicions 貌ptimes en aquest punt del litoral de Girona per tal que hi visquin els animals que, en aquests moments, es troben en captivitat en diferents instal路lacions de Catalunya.

 

Aix铆 ho Informa la 鈥楥adena Ser鈥, que explica que, si el projecte acaba tirant endavant, aquests animals marins podrien viure en semillibertat al mar en lloc d鈥檜n zoo o altres tipus d鈥檌nstal路lacions que acullen aquests mam铆fers. Si es confirma l鈥檈lecci贸 final, la Costa Brava es convertiria en la segona zona del planeta que compta amb un refugi per a dofins que han passat per centres de captivitat. En total, el nou empla莽ament acollir脿 fins a 22 exemplars d鈥檃quests animals.

 

Els dofins s贸n animals aut貌ctons de les costes catalanes | Pixabay

 

Prohibici贸 de dofins i cetacis en captivitat a Catalunya

Aquesta not铆cia arriba despr茅s que el Parlament de Catalunya hagi prohibit que hi hagi dofins i cetacis vivint en captivitat a qualsevol punt del territori, com per exemple els que hi ha al zoo de Barcelona. No obstant, l鈥橭NG Nova Euc脿ria est脿 valorant dues zones diferents de la costa catalana per decidir cap a on va aquest refugi natural, per貌 el nom de la segona es desconeix. L鈥檈ntitat, dirigida per Anna Carbonell, far脿 p煤blica la ubicaci贸 definitiva a trav茅s dels resultats finals d鈥檜n estudi.

 

Malgrat que els animals ja no estaran en captivitat, aquest refugi tan sols garantir脿 una semillibertat, ja que la zona del mar on viuran estar脿 tancada amb xarxes i sota la supervisi贸 d鈥檜n equip de professionals que tindr脿 cura dels exemplars di脿riament. L鈥櫭簄ic espai d鈥檃questes caracter铆stiques que existia fins ara al m贸n es troba a Baltimore, als Estats Units, on la llista d鈥檈spera 茅s ben llarga.  

 

Tamb茅 et pot interessar...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aqu铆!

Comentaris