YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Donen 30 dies per tornar els diners de més que han cobrat les persones de l'ERTO

L'administració comença a notificar a les persones que han rebut pagaments de més en la prestació

Els ministres Salvador Illa, María Jesús Montero i Yolanda Díaz en una roda de premsa a la Moncloa
L'administració comença a notificar a les persones que han rebut pagaments de més en la prestació | cedida

L'administració espanyola donarà 30 dies a les persones afectades per un ERTO que han cobrat de més per error per retornar els diners ingressats «de forma indeguda». En una nota, el Servei Públic de Treball Estatal (SEPE) diu que està revisant les prestacions i començant a notificar «a les persones beneficiàries de prestacions de pagaments indeguts que es puguin haver originat». 

Aquestes persones — que han cobrat la prestació quan ja no estaven en ERTO, o que han rebut quantitats més altes del que tocaria — seran notificades i, a partir de llavors, tindran 30 dies hàbils per fer els tràmits per tornar els diners «sense recàrrecs ni interessos si es fa en el termini corresponent».

Persones en ERTO que encara no han cobrat

Mentrestant, encara hi ha casos de persones en ERTO que no han cobrat els diners que els corresponien, sigui pel nombre de fills o per errors en la xifra que se'ls ha pagat. Fins i tot hi ha casos, molt menors, en què no s'ha vist ni un euro.

Fonts del SEPE van assegurar a l'ACN que des del mes de juliol estaven treballant per esmenar els errors a la baixa sense una data fixa per corregir-los, i que ja s'estaven pagant complements per fills de forma retroactiva.

21.300 milions d'euros per finançar els ERTO i els ajuts als autònoms

La Comissió Europea (CE) proposa que Espanya rebi 21.300 milions d'euros del fons SURE, un dels mecanismes creats per Brussel·les per fer front als efectes de la pandèmia de coronavirus en el mercat laboral. Segons la distribució de diners publicada aquest dilluns per la Comissió Europea, Espanya seria el segon estat de la Unió Europea (UE) en rebre més fons, seguit d'Itàlia, on es proposa destinar 27.400 milions d'euros.

En total, la CE planteja destinar 81.400 milions d'euros a 15 estats membres que han demanat assistència a través d'aquest instrument financer, que té una capacitat de 100.000 milions i està destinat a pagar préstecs comunitaris per a programes de suport a treballadors, autònoms i empreses, com els ERTO o la prestació extraordinària.

Ara, el Consell Europeu ha d'aprovar la proposta de la Comissió perquè es puguin desbloquejar els diners per cada estat membre que n'ha sol·licitat. Segons explica la CE en un comunicat, els diners es rebran en «la forma de préstecs en termes favorables de la UE als estats membres», i s'han de destinar a fer front a «l'augment inesperat de la despesa pública per preservar llocs de feina». El fons tenen el suport d'un programa de garanties voluntàries que han d'anar presentant els mateixos estats membres. Segons la CE, els estats aviat hauran ofert 25.000 milions en garanties.


Comentaris

envia el comentari