Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest 10 de novembre del 2019

Abascal, preocupat per Catalunya: «El Govern català està dirigit per rebels i colpistes»

El president de VOX ha afirmat que la prioritat ara és respondre a «l'emergència nacional» catalana utilitzant «tots els instruments» de l'Estat

El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest 10 de novembre del 2019
Abascal afirma que VOX és la «principal alternativa política al separatisme» | ACN

El president de VOX, Santiago Abascal, ha afirmat en una roda de premsa aquest dilluns que la formació d'ultradreta serà «un autèntic dic de contenció del separatisme i la legislació totalitària dels 'progres'». També ha constatat que la prioritat és respondre a «l'emergència nacional» a Catalunya i ha animat a utilitzar «tots els instruments» que té l'Estat per evitar protestes com el tall de la Jonquera, ja que ho ha considerat «intolerable».

Abascal ha remarcat que cal «aplicar la Constitució» a Catalunya.  També ha mencionat el procés d'extradició de Carles Puigdemont i els exconsellers i ha assegurat que caldria prendre «mesures de pressió diplomàtica» per assegurar que se'ls extradeix, ja que «els jutges són sensibles a això». Segons Abascal, cal dir als països implicats que «fins que no hi hagi correspondència»  Espanya no entregarà «cap delinqüent reclamat per aquells països».

VOX considera «extraordinari» el seu paper durant el procés

El líder del partit d’ultradreta ha mostrat preocupació per la situació a Catalunya on, afirma, «no hi ha llibertats» i on «no hi ha governs fidels» sinó «dirigits pels rebels i colpistes»  que no només volen «trencar l’ordre nacional» sinó «la unitat nacional».

El paper de VOX, segons el seu president, ha estat «extraordinari» durant tot el procés «colpista». Com a exemples que ha citat, assegura que VOX va impulsar la detenció dels primers «colpistes» de la rebel·lia en Catalunya, a més de la resposta dels jutges a la sentència del procés, per la qual cosa ha opinat que «a nosaltres no ens ha satisfet».

Sobre la dimissió d’Albert Rivera, Abascal afirma que respecta el que passi a l’interior de cada partit, però mostra un reconeixement a l’etapa del líder de Ciutadans a Catalunya caracteritzada per «patriotisme, la defensa de la unitat d’Espanya i la defensa de les llibertats».

El tall a la Jonquera, molt present durant la intervenció

Abascal també ha afirmat que la seva major preocupació després de les eleccions, a banda d’aconseguir formar govern, és  «la devolució de les llibertats a milions de catalans» que se senten «segrestats» ara mateix per «un colpisme separatista totalment impune». El líder de VOX s’ha referit així al tall que centenars de manifestants independentistes estan realitzant durant el dia d’avui a La Jonquera, a la frontera amb França.

Manifestants a la Jonquera, a la frontera amb França, 11 de novembre de 2019
Centenars de manifestants s'han mobilitzat per tallar la frontera amb França | Tsunami Democràtic

Abascal afirma que la seva resposta cap al tall seria un operatiu policial que no permeti en cap cas que «manifestacions il·legals i talls a les carreteres» tinguessin lloc. A més, s’asseguraria que aquestes «concentracions il·legals» siguin «immediatament dissoltes» abans que «es concentrin milers de persones». Tampoc dubtarien a utilitzar «medis antidisturbis» en cas que fos necessari, argumentant que el tall de la frontera li sembla «absolutament intolerable» tant per al govern espanyol com al català.

Catalunya i el País Basc, els pròxims objectius de VOX

Abascal ha definit el seu partit com la «principal alternativa política al separatisme» i espera que això «es plasmi al Parlament», on el partit d’extrema dreta espera tenir representació a les pròximes eleccions catalanes.

Per la seva part, en preguntar-li per què creu el seu partit no 'triomfa' al País Basc com ho fa a la resta d’Espanya, Abascal ho té clar: el PNV,  «igual que a Catalunya ho han fet els separatistes», ha utilitzat «tots els instruments de poder» per «adoctrinar a la societat» i per això el seu missatge té «més dificultats per calar». Tot i això, el partit no perd l’esperança de guanyar vots entre els bascos: «Temps al temps».

També et pot interessar...