La policia francesa fa un ultimàtum als manifestants de la Jonquera perquè obrin la via

La carretera resta tallada des d'abans de les 9:00 d'aquest matí
Desenes de manifestants tallen la frontera amb França a La Jonquera
Desenes de manifestants tallen la frontera amb França a La Jonquera | EFE

La policia francesa ha avisat als manifestants independentistes que mantenen tallada l'autopista a la Jonquera, entre Catalunya i França, que desallotgin la via i adverteixen que, si no ho fan començaran a utilitzar la força per reobrir la circulació. 

 

Els concentrats, convocats per Tsunami Democràtic en protesta per la sentència del procés, han avançat uns metres i han entrat al territori francès. Arran d'aquest avenç la policia francesa ha arribat al tall preparada amb cascs i equipament antidisturbis per si és necessari. Els independentistes s'han assegut damunt l'asfalt davant la línia policial, mentre s'escolten advertències per desallotjar l'autopista. 

 

Demanen que s'enretirin els vehicles

Cal destacar que alguns manifestants que han vingut amb el seu vehicle l'aprofiten per bloquejar el pas fronterer. Alguns ja han estat retirats per grues franceses i altres pels mateixos manifestants per petició dels agents. A més, la iniciativa de Tsunami Democràtic ha anat més enllà, i és que els manifestants han aixecat un escenari  que protegeixen amb barricades i material d'obra. El cantant Lluis Llach també ha decidit participar en el tall de la Junquera.

 

A causa del tall de la via, que és la principal connexió entre els dos països i que resta tallada des de poc abans de les 9:00 hores, el Servei Català de Trànsit informa sobre l'estat d'algunes de les vies annexes.

 

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari