El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, amb una senyera darrere

Budó s'assabenta en directe de la data de les eleccions i ho retreu a Torrent

La consellera de Presidència reconeix una «manca de comunicació entre el Govern i el Parlament»

La treva acordada entre JxCat i ERC durant la transició fins a les properes eleccions s'esquerda per moments. N'hem tingut un exemple molt evident aquest divendres, 2 d'octubre, a primera hora del matí. A 'RAC1', el president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que la data de les eleccions autonòmiques serà el 14 de febrer de 2021. L'anunci, poc després d'un quart de deu del matí, ha agafat la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, enmig d'una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní', a la Cadena SER.

La consellera Budó desconeixia l'anunci electoral

Budó ha estat poc hàbil a l'hora d'amagar la sorpresa i ha acabat reconeixent que desconeixia la data de les eleccions —tot i que sabia, orientativament, la data aproximada en què podrien ser— i que encara menys tenia notícia del fet que Roger Torrent ho anunciaria aquest divendres. El periodista Josep Cuní ha aprofitat la situació per evidenciar el desconeixement de Budó:

Manca de comunicació

La consellera de Presidència en funcions no s'ha amagat de reconèixer una «manca de comunicació entre el Parlament i el Govern». «Tindrem les explicacions de per què ha sigut així», ha dit Meritxell Budó de manera contundent. D'aquesta forma, doncs, s'ha visualitzat de nou la distància entre JxCat, el partit de la consellera Budó; i l'acció de Roger Torrent, d'ERC. Ara, caldrà aclarir si el president de la cambra ha actuat de manera autònoma o ERC i els membres republicans del Govern ja tenien constància de la data electoral del 14 de febrer.

Si és així, la polèmica estarà servida sobre si Budó i JxCat tenien alguna mena de constància del dia de les eleccions, però sembla clar que no era així atesa la reacció de la consellera de més rang dels 'puigdemonistes' al Govern. L'oasi de la treva s'ha alterat aquest divendres i la polèmica portarà cua, de ben segur, en les properes hores.