Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Casado promet un 155 «immediat, ampli i sense límit de temps» a Catalunya

El líder del PP ha assegurat que prendrà el control dels Mossos d'Esquadra, les presons, les escoles i els mitjans de comunicació públics

Casado promet aplicar el 155 si arriba a La Moncloa
Casado promet aplicar el 155 si arriba a La Moncloa | ACN

 

Durant la seva visita a Ceuta, aquest dijous 3 de gener, el líder del PPPablo Casado ha promès que, si arriba a La Moncloa, aplicarà un 155 «immediat, ampli i sense límit de temps» a Catalunya.

Casado ha acusat Sánchez d’haver-se «humiliat» rebent el president de la Generalitat Quim Torra com si fos «el cap d’un país estranger» i parlant de «conflicte» a Catalunya en comptes de combatre la «kale borroka» dels «llaços grocs». Així, Casado ha declarat que «Al primer Consell de Ministres quan arribem a la Moncloa  aprovarem el 155, deposarem el govern de la Generalitat, nomenarem un nou govern i assumirem les competències en administracions penitenciàries perquè deixi d’haver-hi homenatges humiliants».

A més, afirma que: «Prendrem el control dels Mossos perquè es posi ordre a les presons de Catalunya, prendrem el control dels comptes perquè no es malversi els diners de tots els espanyols, i sobretot, posarem ordre a l’educació i als mitjans de comunicació públics perquè cessi la propaganda i l’adoctrinament que pretén a mitjà termini acabar amb la història d’Espanya».

Alejandro Fernández reclama a Sánchez intervenir els Mossos
Alejandro Fernández reclama a Sánchez intervenir els Mossos | ACN

 

PPC reclama a Sánchez intervenir els Mossos

El nou líder del PP a Catalunya (PPC), Alejandro Fernández, ha reclamat aquest dijous que  una autoritat estatal coordini els Mossos d'Esquadra amb la resta de forces de seguretat espanyoles. En roda de premsa al Parlament, Fernández ha donat suport a la petició que el PP va fer el passat desembre al Senat perquè el govern espanyol intervingui la policia catalanaaplicant la Llei de Seguretat Nacional.

El popular ha reclamat que el govern espanyol «garanteixi» la llibertat i la seguretat  de més de la meitat de la societat catalana «assetjada» pels CDR. De fet, Fernández ha criticat que aquest col·lectiu de manifestants «estiguin liderats» pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el Govern i ha afirmat que l'executiu català actua amb un «CDR suprem» i en «dissenya les estratègies».

El PP demana destituir Quim Torra amb el 155

Recentment el PPC ja es va manifestar a favor del 155, tal com ho ha reafirmat avui Pablo Casado a Ceuta. Fernández ja va dir que veia «absolutament imprescindible» destituir el president de la Generalitat Quim Torra, ja sigui a través de l’aplicació del 155 o de la realització d'una moció de censura.