Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Casado acusa Torra de ser un «boig fanàtic»

El líder del PP assegura que «no s'està posant ordre» davant dels «aldarulls al carrer» a Catalunya

Pablo Casado ha carregat amb duresa contra la reunió de Junqueras i Iglesias a Lledoners
Pablo Casado ha carregat amb duresa contra Quim Torra | CatalunyaDiari.cat

 

El líder del PP, Pablo Casado, ha exigit al president espanyol Pedro Sánchez que  assumeixi el control dels Mossos perquè «són 16.000 homes armats que no poden estar en mans d’un boig fanàtic com Torra». «Em sembla insòlit que el govern digui que només enviarà policies a Catalunya», ha dit a la seva arribada a la reunió dels membres del Partit Popular Europeu.

Així, Casado ha assegurat que alertarà als seus socis europeus que Madrid «no posa ordre» davant dels «aldarulls al carrer» a Catalunya. En aquest sentit, ha tornat a defensar l'aplicació del 155 en àmbits com l'educació, presons, interior o per intervenir els mitjans públics catalans. Finalment, Casado ha sentenciat: «Quan jo arribi al govern l’aplicaré».

Zapatero i Maragall culpables de la crisi a Catalunya

Durant la reunió el líder del PP també ha criticat que «la via» de Sánchez per resoldre la crisi catalana sigui «similar» a la que va fer l’expresident José Luís Rodríguez Zapatero. Casado ha continuat afirmant que els culpables del problema a Catalunya són Zapatero i Maragall.

Sobre la confiscació d'informació a diversos mitjans de Mallorca, Casado ho sentencia amb les següents paraules: «Que a Espanya es truqui a la porta d'un mitjà de comunicació per requisar informació és una mala notícia que condemno». A més, ha acusat al PSOE «d'instrumentalitzar els mitjans públics» i de deixar que TV3 «sigui un òrgan de propaganda de la il·legalitat».

El cotxe amb pintades del nou president del PP català Alejandro Fernández
El cotxe amb pintades del nou president del PP català Alejandro Fernández | Cedida

 

Les reiterades reclamacions pel 155

Pablo Casado ja ha insistit en diverses ocasions en la necessitat de restablí el 155, com ho va fer el passat mes de novembre, on va demanar, no només l’aplicació de nou del 155, sinó també la legalització de certes formacions polítiques. Aquestes declaracions sortien a la llum després d’assabentar-se de les pintades que van aparèixer al cotxe del nou president del PP català, el tarragoní Alejandro Fernández.

Il·legalització de la CUP i Arran

En aquesta línia Casado va demanar la il·legalització de la CUP i la seva organització juvenil Arran, ja que considera que estan «promovent la violència» que es produeix a Catalunya.

Arran va llençar pintura groga al portal de la casa de Pablo Llarena a Sant Cugat

 Arran va llençar pintura groga al portal de la casa de Pablo Llarena a Sant Cugat | Cedida

 

Casado ha afirmat que el seu partit està a favor d’aplicar la llei de partits a qualsevol organització independentista que «exalti la violència», tal com es va fer amb Batasuna i la resta de marques de la formació ‘abertzale’. Segons ell, els membres de l'esquerra independentista i anticapitalista fan  «actes de kale borroka i ataquen domicilis o comissaries de policia», com per exemple les pintades a la casa del jutge Llarena o la comissaria de la Policia Nacional a Terrassa.