Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El 31 de juliol els Mossos van detenir nou persones per causes judicials

Els CDR, en guerra contra «l'estratègia de la por» del Govern de Torra

Torra necessita el suport de la CUP per aprovar els pressupostos de la Generalitat, cosa que permetria allargar la legislatura

El 31 de juliol els Mossos van detenir nou persones per causes judicials
El 31 de juliol els Mossos van detenir nou persones per causes judicials | EFE

 

La detenció de nou membres de diversos col·lectius independentistes per presumptes delictes de desordre públic, atemptat contra els agents de l'autoritat, lesions i coaccions durant la participació en diverses manifestacions va fer esclatar una guerra entre els Comitès de Defensa de la República (CDR) i el Govern.  Recentment, els CDR van titllar l'actuació dels Mossos de «ràtzia repressiva» i van assegurar que el Govern de Torra empra «l'estratègia de la por».

Els fets es remunten a les protestes durant el Consell de Ministres del 21 de desembre a Barcelona, quan el rei Felip VI va acudir al Mobile World Congress. El 31 de juliol, els Mossos d'Esquadra van detenir a set persones per diverses causes judicials relacionades amb presumptes delictes de desordre públic, que es van dur a terme durant aquesta visita del rei juntament amb altres actes. Causes diferents també afecten dos altres joves, que ja han estat posats en llibertat.

«MerdaDePartits», a les portes de les seus

Els arrestats formen part d'Arran, una organització política juvenil independentista que té de referent polític a la CUP, i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).  A partir d'aquí, es va iniciar un conflicte entre la CUP i el conseller d'Interior Miquel Buch, de qui demanen la destitució. Ara, els CDR han iniciat una campanya per acusar de «traïdors» al PDeCAT i a ERC. L'última mobilització va consistir en el llançament d'escombraries a les seus dels partits.

Amb el 'hashtag' #MerdaDePartits, des de CDR Catalunya penjaven fotografies dels locals plens d'escombraries al seu compte de Twitter, acompanyades de paraules que denuncien els seus actes: «Se us omple la boca amb els presos polítics però la realitat és que hi ha més de 700 activistes encausades per protestar, algunes condemnades, on la Generalitat és qui denuncia».

Torra respon a la CUP que és el seu «compromís» arribar a un acord sobre el pressupost
Torra respon a la CUP que és el seu «compromís» arribar a un acord sobre el pressupost | ACN

 

Torra encoratja la CUP a pactar pels pressupostos

«No treballeu per a fer efectiva la independència. Deteniu activistes. Pacteu amb el 155. Menyspreeu els vots del poble. El poble mana i el Govern obeeix. Ho teniu clar?», afegien. De moment, Torra necessita el suport de la CUP per aprovar els pressupostos de la Generalitat, cosa que permetria allargar la legislatura.  «La majoria independentista ens hem de posar d’acord en el pressupost i avançar cap a la República», apuntava el president en un tweet.

També et pot interessar...