URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Cuixart: «La Constitució que no defensa els seus conciutadans es converteix en una mordassa»

El president d’Òmnium Cultural ha enviat una carta als socis de l’entitat durant el dia de la Constitució
Cuixart afirma que «l'únic a celebrar és que seguim lluitant per la llibertat, la cultura i la defensa dels drets humans» | Catalunya Diari

 

Avui se celebra a tot l’estat el dia de la Constitució, i des de Lledoners també han volgut dir la seva. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha afirmat des de presó que «la Constitució que no defensa els seus conciutadans es converteix en una mordassa». També ha volgut recordar que perseguir a qui qüestionen les lleis contravé l’esperit de qualsevol constitució democràtica.

 

A través d’una carta que ha enviat als socis d’Òmnium i que ha recollit ‘Europa Press’, expressa que «780 dies després que els poders de l’Estat ens empresonessin en nom de l’article 2 de la Constitució i en un dia com avui, l’únic a celebrar és que seguim lluitant per la llibertat, la cultura i la defensa dels drets humans».

 

«La farsa ha quedat totalment desemmascarada»

Cuixart també ha criticat que la Carta Magna que «suposadament havia de garantir els drets i les llibertats dels ciutadans és avui l’excusa perfecta per retallar drets fonamentals». Afirma, així, que «la farsa ha quedat totalment desemmascarada», ja que s’incompleixen sistemàticament els drets fonamentals i es condemna aquells qui volen protegir-lo. Ha destacat, principalment, el dret fonamental a l’habitatge.

 

«La realitat és que, mentre l’extrema dreta ocupi la vicepresidència del Congrés, a les últimes eleccions es va negar el dret a vot a cinc milions de ciutadans pel seu lloc de naixement». Per últim, ha volgut recordar tant a l’Estat com als partits catalans que mai deixaran de lluitar pel dret a l’autodeterminació.

 

També et pot interessar...