Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras i Rufián

Part de la militància d'ERC demana es pugui votar en referèndum decisions que siguin clau

Per a dur a terme aquesta iniciativa, s'haurien de modificar els estatuts del partit

Tardà i Rufián
Els militants afins a Tardà i Rufián han estat els impulsors d'aquesta iniciativa | CatalunyaDiari.cat

 

Una nova proposta ha sorgit des de la base d'Esquerra Republicana: els militants afins a dirigents com Joan Tardà i Gabriel Rufian han demanat poder formar part de les decisions que siguin claus per al partit votant a partir d'un referèndum. 

La proposta, que ha estat anunciada per 'NacióDigital', es tracta d'una  idea estratègica per pivotar en unes noves eleccions i governs de «front ampli» amb els comuns. A més, en l'àmbit organitzatiu, plantegen modificar els estatuts per tal de fomentar un «apoderament de la militància». 

Es tracta d'una proposta per a evitar un partit «homogeneïtzat»

El document que han presentat on s'explicita la proposta dels independentistes recull el següent: «Com a organització, hem de tenir la voluntat de  no convertir-nos  en un partit estrictament de quadres, molt homogeneïtzat  i perfectament jerarquitzat al voltant d'un líder  amb l'únic objectiu de guanyar les eleccions». El plantejament que s'ha volgut fer des d'aquest sector d'Esquerra ha estat pensat en que el pròxim 15 de setembre hauran de votar qui volen que dirigeixi el partit, però a partir de llavors  tot es tractarà d'estratègia per a dur el partit per un nou camí, de cara al nou curs polític que s'iniciarà el pròxim mes. 

En l'anàlisi que han fet del partit, han assegurat que des del congrés celebrat l'any 2011 a Girona, el partit es troba en «desequilibri», en el qual s'ha format la necessitat de «controlar la informació sensible», ja que ha «menyscabat els drets dels militants de poder participar activament en la presa de decisions». Ells mateixos asseguren que aquestes situacions es van produir a partir de la consulta del 9-N i, especialment, després de l'1-O

Junqueras i Rufián
Creuen que aquesta poca utilitat de la militància ve des del 9-N i, especialment, l'1-O | CatalunyaDiari.cat

 

No hi troben el sentit a militar si totes les decisions ja venen donades des de dalt

«Si tot ve beneït i controlat des de dalt, per què ser militant de base? Per ser una simple corretja de transmissió de dalt a baix?», asseguraven en el document, queixant-se de la poca utilitat que han tingut en els últims dintre del partit. A més, han afegit, que aquest pot haver sigut el motiu pel qual el creixement de votants que experimenta ERC no es correspon amb un increment dels seus militants.

Més importància a l'àmbit territorial i més formacions, entre altres peticions

A banda, s'han fet altres peticions en aquest mateix document, com ara que es realitzin  més formacions  a escala nacional i territorial, per tal d'assumir correctament els rols que s'adquireixen dintre de la militància. Una altra demanda ha estat la importància que es dóna a les federacions regionals o comarcals. Des del sector que ha impulsat aquest comunicat, entenen que, per exemple, crear llistes  territorials per a les eleccions s'haurien de tenir més en compte les opinions de les mateixes persones del territori. El mateix passaria en el moment de consensuar estratègies i objectius amb la direcció nacional.

També et pot interessar...