El govern espanyol assegura que els empresaris estan preocupats per la situació catalana

La ministra d'Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha llançat una advertència per si els aldarulls s'allarguen molt en el temps

Calviño
El govern espanyol assegura que els empresaris estan preocupats per la situació catalana | Catalunya Diari

La ministra d'Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha assegurat que nota «preocupació» quan es reuneix amb empresaris a Catalunya per la situació econòmica i social que es viu. En declaracions a Ràdio 4, Calviño ha reconegut que en línies generals l'empresariat té preocupació per les incerteses internacionals però també per la «inestabilitat i la tensió social» que ha assegurat que es viu darrerament a Catalunya.

Ha reconegut que el fet que una empresa deixi Catalunya no és una decisió que es prengui «a la lleugera» però ha alertat que si la situació s'allarga en el temps sí que poden haver-hi empreses «que prenguin decisions que no són les més favorables» per a Catalunya i l'Estat. Per això, ha instat a passar a «una fase diferent».

El govern espanyol ofereix «llei i diàleg»

La ministra en funcions ha insistit que hi ha «inquietud» davant de les escenes que s'han pogut veure les darreres setmanes i que han «deteriorat» la imatge de Barcelona i Catalunya des del punt de vista internacional.

Pel que fa al govern espanyol, ha afirmat que continua oferint «llei i diàleg» i ha lamentat que des de Catalunya sovint es reclama aquest diàleg però «s'està fent un monòleg». Així, ha afirmat que cal que les institucions «tornin a representar al conjunt de la societat catalana» i que es passi a una fase en què «els catalans parlin amb els catalans» i es faci el «diàleg dins de Catalunya».

Pere Aragonès, i del president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, a l'entrada dels premis Carles Ferrer Salat
Pere Aragonès, i del president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, a l'entrada dels premis Carles Ferrer Salat | Catalunya Diari

«Noto que la gent crida al diàleg però no està obrint els camins per atendre i escoltar punts de vista dels que no pensen igual», ha afirmat.

Lamenta que Torra no anés al sopar de Foment

D'altra banda, ha assegurat que el que es veu a Catalunya, com la «violència als carrers», no són situacions exclusives sinó que es donen en un context internacional. En aquest sentit també ha situat l'auge dels nacionalismes i de l'extrema dreta.

Sobre el sopar de Foment al qual no va assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, Calviño ha apuntat que era «una ocasió excel·lent per intercanviar punts de vista amb els empresaris» i ha assegurat que va ser un bon moment per «estar en contacte amb la societat catalana». La ministra va coincidir amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, amb qui va parlar «de temes generals».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari