Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller Buch en roda de premsa el 13 d'abril de 2020

El Govern insisteix en la recomanació de no moure's del municipi en la fase 1 de la desescalada

Fernando Simón aclareix que estarà permés desplaçar-se per les unitats territorials que dilluns passin a la fase inicial del pla de desconfinament

El conseller Buch en roda de premsa el 13 d'abril de 2020
Miquel Buch ha comparegut aquest divendres en roda de premsa. | Catalunya Diari

El Govern ha insistit aquest divendres als ciutadans evitar el desplaçament entre municipis, encara que estiguin en regions sanitàries que passin a la fase 1 de la desescalada a partir d'aquest pròxim dilluns. En aquest sentit, subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha manifestat que cal mantenir la «prudència» i evitar aquests trajectes, que ha definit com a «mobilitat d'oci».

Aquesta posició de recomanació del govern català contrasta amb la mostrada ahir pel conseller d'Interior, Miquel Buch, que va assegurar que no estava permès moure's d'un municipi a un altre durant la fase 1 de la desescalada. En aquest sentit, aquest divendres al matí, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que els ciutadans es podran moure dins de la província o regió sanitària, com és el cas de Catalunya, si el seu territori ha passat a la fase 1 del pla de desescalada.

Avís a la ciutadania

La roda de premsa del Govern també ha comptat amb la participació de Miquel Buch, que ha enviat un avís a la ciutadania per la «relaxació» que s'ha percebut, amb l'autorització per sortir a passejar i a fer esport que va entrar en vigor el passat dissabte. «La relaxació és un dels enemics més grans que podem tenir», ha afirmat, motiu pel qual, davant la previsió d'un cap de setmana amb bones condicions meteorològiques, ha alertat que si la ciutadania ho viu com un de normal d'abans que hi hagués confinament, s'estarà equivocant.

En aquest sentit, Buch ha recordat que les platges de Barcelona es poden utilitzar però només per a l'esport: «Anar a la platja a jugar a vòlei o a banyar-se no és correcte. Aniria en contra de tot el treball que hem fet fins ara».

Miquel Buch carrega contra el govern espanyol

El conseller d'Interior també ha exigit al govern central que publiqui amb major antelació les noves mesures que es recullen en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) sobre el confinament i la desescalada pel coronavirus, perquè ha assegurat que publicar-ho amb poc marge «genera patiment i incertesa» en les persones.

«Exigim sobretot a Madrid que pensi que darrere de cadascuna de les noves normes hi ha persones. No es poden fer les coses d'una forma tan precipitada ni tan desordenada», ha retret Buch al govern de Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha assegurat que publicar les normes amb poca antelació no és una forma correcta de treballar i que té afectació sobre les persones, les empreses i les famílies, i ha declarat que la incertesa «no ajuda en la lluita contra la Covid-19».