Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

Nova sorpresa de JxCat sobre les eleccions a Catalunya

Laura Borràs ha assegurat a més que Carles Puigdemont tindrà el paper que ell vulgui tenir

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Laura Borràs ha assegurat a més que Carles Puigdemont tindrà el paper que ell vulgui tenir | Catalunya Diari

Aquest dilluns començava la cursa de la segona volta de les primàries de JxCat. L'endemà que les bases escollissin Laura Borràs com a presidenciable a les eleccions del 14-F, els aspirants a entrar a les llistes començaven a presentar les seves candidatures, des de dilluns fins dijous.

Justament aquest dimecres surt a la llum el salt a la política de Joan Canadell, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que ha presentat la seva candidatura a les primàries de JxCat, en les quals es decidiran les primeres vuit posicions per a la demarcació de Barcelona.

Canadell va fer costat a Laura Borràs la setmana passada i va anunciar al mateix temps que s'estava plantejant fer el salt a la política, des del partit de Carles Puigdemont. De fet, dies enrere alguns rumors situaven l'empresari al capdavant d'un projecte polític, informació que el mateix Canadell negava, assegurant que no tenia cap intenció de ser president de la Generalitat

Canadell s'adhereix així a la llista d'aspirants a la qual aquest dimecres també s'han incorporat el conseller de Territori, Damià Calvet, per Barcelona; i el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, que pretén liderar la candidatura per Lleida.

Pla curt del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell.
Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, fa el salt a la política | Catalunya Diari

Puigdemont tindrà el paper que vulgui tenir, afirma Laura Borràs

La votació dels principals llocs de sortida de les demarcacions es farà el 12 i 13 de desembre. La incògnita encara és el paper del president del partit, Carles Puigdemont. De moment els consellers Damià Calvet, Meritxell Budó, Jordi Puigneró i Ramon Tremosa; la vicepresidenta del partit Elsa Artadi; Josep Rius; el diputat a Madrid Jaume-Alonso Cuevillas, i el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, s'apunten a la cursa per ser als llocs de sortida de les llistes per Barcelona
 

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra -també diputada al Parlament- es presentarà per Barcelona, com també ho farà la secretària general de la JNC, Judith Toronjo. Parlamentaris actuals com Aurora Madaula, Pep Riera o Francesc de Dalmases també s'hi presentaran, així com el regidor a Badalona David Torrents. S'hi podria sumar Ferran Mascarell. En canvi, no ho faran ni Toni Morral ni el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa.



A Girona, la portaveu de JxCat al Parlament, Gemma Geis, ja ha fet el pas, a l'espera de si l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, també s'hi presenta. Altres parlamentaris com Ferran Roquer, Jordi Munell i Francesc Ten decidiran en les pròximes hores si hi concorren. A Tarragona, Albert Batet, Eusebi Campdepadrós i Teresa Pallarès es disputaran la primera posició, on també s'hi presentaran Mònica Sales, Irene Negre i Jordi Sendra.


A Lleida la diputada Imma Gallardo també s'ha decidit per fer el pas, en una demarcació on Josep Maria Forné i Xavier Quinquillà no repetiran. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, també podria fer el pas endavant, a l'espera que es decideixi Anna Geli. Tal com apunta l''Ara', el conseller Ramon Tremosa podria encapçalar aquesta candidatura, que haurà de competir amb l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, portaveu i un dels homes forts del PDeCAT.


Puigdemont podria presentar-se a aquesta segona volta de les primàries per ser el número dos de Barcelona, o bé el cap de llista per Girona. Pren força, però, que en una tercera volta sigui la direcció qui el proposi directament com a número u per Barcelona -per davant de Borràs. Les bases validarien aquesta proposta de l'executiva. La mateixa Borràs ja ha remarcat que l'expresident del Govern tindrà el paper que ell vulgui tenir i que hi ha «unanimitat» al partit en aquesta línia.