Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

Junqueras: «Ara per ara, un 'no' a Sánchez»

El president d'ERC assegura que «el primer que ha de passar és que Sánchez vulgui parlar»

Junqueras
Junqueras: «Ara per ara, un 'no' a Sánchez» | CatalunyaDiari.com

L’Advocat General de la Unió Europea, Maciej Szpunar, aquest dilluns va dictaminar a favor de la petició d’immunitat com a eurodiputat d'Oriol Junqueras. Dos dies més tard, el president d’ERC ha concedit una entrevista a ‘El món a RAC1’ en què assegura que el judici «no era justícia, era escarment».

Junqueras a Rivera: «A la vida, s'ha de ser bona persona»

Encara que el dictamen de l’Advocat General de la UE no determini la decisió del Tribunal de Justícia, sí que permet valorar la possibilitat de la immunitat parlamentària. Junqueras considera que el Suprem havia d’esperar la decisió de Szpunar abans de publicar la sentència  i que no fer-ho és una vulneració dels seus drets.

Assegura que «Marchena ens volia a la presó per damunt de tot i sabia a consciència que amb aquest ardit podria vulnerar els meus drets». A més, afegeix que amb aquesta maniobra hi havia l’objectiu de «perjudicar l’independentisme i en particular ERC». El partit que ha sortit més perjudicat del 10-N, però, és Ciutadans, que ha patit una davallada que ha provocat la dimissió d'Albert Rivera.  Junqueras aprofita l'ocasió i li envia un missatge: «A la vida, s'ha de ser bona persona».

ERC
Junqueras creu que amb la sentència hi havia l’objectiu de «perjudicar l’independentisme i en particular ERC» | CatalunyaDiari.com

Segons Junqueras, «la ciutadania protesta davant el menyspreu al diàleg de Sánchez»

Pel que fa a les negociacions amb el PSOE i Unidas Podemos, després de la signatura del preacord, el president d’Esquerra es mostra ferm: «Ara per ara, un ‘no’ a Sánchez». Perquè el partit independentista es mostri favorable al govern de coalició i voti a favor o s’abstingui «el primer que ha de passar és que Sánchez vulgui parlar, que segui i que parli».

També afegeix que «la ciutadania protesta davant el menyspreu al diàleg de Sánchez»  i que «el responsable de tot això[de les mobilitzacions]és aquell qui nega el diàleg». Respecte al tall de l’AP-7, que ha durat més de 15 hores, considera el següent: «Entenc que tota protesta genera molèsties i alhora que ningú fa centenars de quilòmetres, passa fred i s’exposa per gust».

També et pot interessar...